Eğitim Biyonik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Biyonik Organlar, Uzuvlar Nelerdir?

Biyonik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Biyonik Organlar, Uzuvlar Nelerdir?

20.09.2021 - 15:20 | Son Güncellenme:

Olağan kullanımda pek yer almayan ama zaman zaman işitilen bir sözcük olan biyonik sözcüğü pek merak konusu olmaktadır. İşte, biyonik nedir, biyonik uzuvlar, TDK sözlük anlamı ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

Biyonik Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Biyonik Organlar, Uzuvlar Nelerdir

Fransızca kökenli bir kelime olan biyonik sözcüğü aynı zamanda teknik sorunları biyolojik işlevleri örnek alarak çözmeye çalışan uygulamalı bir bilim dalının da ismidir.

Biyonik Ne Demek?

Biyonik, canlılar dünyasının özellikle beynin çalışmasının taklit edilmesi suretiyle elektronik araç ve aygıtlar üretilmesine denir.

TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Tüm dillerde en önemli çalışmalar dil kurumlarında yapılır ve bu anlamda sözlük ve benzeri eserleri de yine bu kurumlar hazırlayıp yayımlarlar. Türkiye'de TDK böyle bir kurumdur. Türk Dil Kurumu sözlüğüne bakıldığında biyonik sözcüğünün karşısında şöyle açıklama yer aldığı görülmektedir:

Haberin Devamı

Canlılar dünyasının bilhassa beynin çalışmasını taklit eden elektronik aygıtlardan yararlanmayı konu edinen bilim dalı

Biyoloji ve elektrikle ilgili olan

Biyonik Organlar, Uzuvlar Nelerdir?

Biyonik, canlıların bilhassa beynini taklit ederek araçlar üreten bir bilim olması sebebiyle ürettiği yapay organlara da biyonik organ adı verilmektedir. Biyonik kol, biyonik el, biyonik bacak örneğinde olduğu gibi.