Eğitim Boş Kontenjan Nedir? Hangi Durumlarda Okullarda Boş Kontenjan Açılır?

Boş Kontenjan Nedir? Hangi Durumlarda Okullarda Boş Kontenjan Açılır?

21.02.2022 - 16:12 | Son Güncellenme:

Boş kontenjan kelimesi oldukça fazla karşılaşılmakta olan ifadelerden birisi olarak ifade edilebilir. Genel olarak tercih dönemlerinde karşınıza çıkabilecek olan boş kontenjan kelimesinin sahip olduğu anlam ile ilgili olarak bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Boş kontenjan nedir? Hangi durumlarda okullarda boş kontenjan açılır? Boş kontenjan terimi ile ilgili tüm detayları derledik.

Boş Kontenjan Nedir Hangi Durumlarda Okullarda Boş Kontenjan Açılır

Boş kontenjan tercih dönemlerinde oldukça fazla araştırılan konulardan birisi olarak ifade edilebilir. Kontenjan kelimesi, bir okulun öğrenci alabilme sınırı olarak bilinmektedir. Yerleştirme döneminden sonra tercih yapan kişilerin okula yerleşmesin rağmen okulun öğrenci almak için belirlediği kapasiteye ulaşılmadığı durumlarda boş kontenjan oluşmaktadır. 

Haberin Devamı

Boş Kontenjan Nedir?

Okulun kontenjan olarak belirlediği bir sayı bulunmaktadır. Tercih yapan ve yerleştirilen öğrencilerin belirlenen kontenjanın altında kalması durumunda ise boş kontenjan meydana gelmektedir. Boş kontenjanlar dikkate alınarak yapılacak olan tercihler de buna göre seçilebilir. Okullarda boş kontenjan olması durumunda siz de yerleşmek için tercihlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Hangi Durumlarda Okullarda Boş Kontenjan Açılır?

Tercih döneminde hangi durumlarda okulların boş kontenjan açtığı öğrenilmek istenmektedir. Her yıl kayıt dönemlerinden sonra okullarda boş kontenjan açılması mümkün olmaktadır. Yerleştirme döneminden sonra okulda kontenjanların tam olarak dolmaması durumunda boş kontenjan açılmaktadır. Böylece yerleştirme döneminde yerleşemeyen kişilerin tercih yapmak için ikinci bir şansları oluşmaktadır. Boş kontenjan açıldığı zaman ise okullara tekrar bir tercih yaparak yerleşme imkanlarının olduğu söylenebilir.