Eğitim Çalakalem Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Çalakalem Yazmak Nedir?

Çalakalem Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Çalakalem Yazmak Nedir?

04.06.2021 - 03:33 | Son Güncellenme:

Türkçe kökenli olmasına rağmen bazı kelimeler, insanların ilk kez duyduğu kelimeler olabilmektedir. Bir kelimeyi ilk kez duyan kişiler, ilgili kelimenin ne demek olduğunu merak ediyor. Bu tür az duyulan kelimelerden birisi de çalakalem kelimesidir. Çalakalem ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Çalakalem yazmak nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Çalakalem Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Çalakalem Yazmak Nedir

Çalakalem kelimesi durmadan ve gelişi güzel şekilde yazmak demektir. Günlük hayatta az duyulmuş olsa da televizyon veya farklı sitelerde adı geçen kelimelerden birisidir.

Çalakalem Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Daha çok kelime hakkında bilgi sahibi olmak ve kelimelerin gerçek anlamlarını bilmek isteyen kişiler, esin yanıt almak için TDK sözlük sitesini ziyaret etmektedir. Türkçe ya da farklı kökenli tüm kelimelerin anlamlarını bulabilecek olduğumuz TDK sitesinde aynı zamanda çalakalem kelimesinin anlamını da bulabiliriz. Çalakalem kelimesinin TDK’ye göre anlam şu şekildedir;

- Gelişigüzel, durmadan yazarak:

Çalakalem Yazmak Nedir?

Çalakalem kelimesi ile birlikte aynı cümlede kullanılan kelimelerden birisi de çalakalem yazmak kelimesidir. Çalakalem yazmak kelimesi genel olarak çok, çabuk ve gelişigüzel yazmak demektir.