Eğitim Delikli Taş Hikayesi Nedir? Nerededir Ve Nasıl Gidilir?

Delikli Taş Hikayesi Nedir? Nerededir Ve Nasıl Gidilir?

05.01.2022 - 16:36 | Son Güncellenme:

Delikli taş, yer aldığı bölgede Çilehane olarak bilinen küçük bir mağaradır. Mağaranın giriş kısmı, insanların rahatça yürüyerek kolaylıkla girebileceği bir şekle sahiptir. Mağaranın daha ilerleyen bölgelerinde ise yüksek bir yerde dışarı doğru açılan bir delik bulunur. Mağaranın çıkışı burasıdır. Fakat insanların zor bir şekilde geçebileceği bir deliktir. Delikli taş hikayesi nedir sizler için derledik.

Delikli Taş Hikayesi Nedir Nerededir Ve Nasıl Gidilir

Delikli taş mağarası için yaygın bir inanç bulunur. Hacı Bektaş Veli’nin bazı zamanlarda bu mağara içinde halvete kaldığı söylenir.

Haberin Devamı

 Delikli Taş Hikayesi Nedir?

 Delikli taş mağarası pek çok yaygın bir inanç vardır. Delikli taş mağarası inancına göre, delikli taş mağarasına giren kişiler eğer günahları varsa mağaranın sonunda bulunan delikten geçerek dışarı çıkamaz. Bu inanca göre, günahı olan kişiler, ne kadar zayıf olurlarsa olsunlar bu delikten geçemez. Bu deliğin günahkar insanları sıktığı ve geçmesine izin vermediği inancı yer alır. İnanca göre ne zaman kişiler bir adak adarsa, o zaman delikten kolay bir şekilde geçebilir.

 Delikli Taş Nerededir ve Nasıl Gidilir?

 Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde yer alan bu mağaraya ulaşmak çok kolaydır. İnsanların bu mağarayı görebilmesi için ilk olarak Nevşehir’e gelmesi gerekir. Nevşehir ile Hacıbektaş ilçesi arasında 60 km mesafe vardır. Bu yoldan genellikle minibüsler ve otobüsler ile geçer. 1 saat içinde ilçeye gelen kişiler daha sonra minibüs ve dolmuşları tercih edebilir.

Haberin Devamı

 Mağara, şehir merkezine sadece 3 km uzaklıkta yer alıyor. Bu nedenle de, yürümede sıkıntı çekmeyen kişilerin herhangi bir aracı kullanması gerekmez. Aynı zamanda isteyen kişiler taksilerle ya da dolmuşlarla rahatlıkla Delikli Taşa ulaşım sağlayabilir. Hacı Bektaşi Veli’nin zaman zaman bu mağarada halvete kaldığı düşünülüyor. Bu nedenle de önemli bir yer olarak biliniyor.