Eğitim Devamsızlığı müdür de değiştiremeyecek

Devamsızlığı müdür de değiştiremeyecek

15.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okullardaki devamsızlıkla ilgili çalışmalarına bir yenisini ekledi. e-Okul’da getirilen yeni düzenlemeye göre artık okul müdürleri, geçmişe dönük devamsızlıkları değiştiremeyecek.

Devamsızlığı müdür de değiştiremeyecek

OZAN ÖMER KADÜKER- Daha öncesinde birkaç haftalık değişimler yapılabilirken bu süre “aynı gün ve 1 gün öncesi” değişim yapılabilecek şekilde güncellendi. Staj yapan öğrencilerin devamsızlık bilgilerini şirketlerden aldıkları için günlük işleyemeyen Anadolu meslek liselerindeki müdürlerin talebi üzerine ise bu liselere özel olarak ‘aktif iş günü ve en fazla 5 iş günü’ öncesine kadar girilebilecek şeklinde yeni bir karar alındı.

Haberin Devamı

30 günü geçemez

MEB, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ndeki son düzenlemeyle devamsızlık konusunda birçok değişiklik yapmıştı. Bu kapsamda devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.

Birinci dereceden yakınını kaybedenlerin özürsüz devamsızlık süresi olan 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 40 gün olacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğrencilerin sınıf tekrarı ve devamsızlık affıyla ilgili aldıkları karar konusunda taviz vermeyeceklerini sık sık hatırlatıyor.