Eğitim Dijital Pazarlama Nedir, Nasıl Yapılır? Dijital Pazarlama Teknikleri Nelerdir?

Dijital Pazarlama Nedir, Nasıl Yapılır? Dijital Pazarlama Teknikleri Nelerdir?

23.03.2021 - 14:34 | Son Güncellenme:

Elimizdeki ürünleri belirli amaçlar doğrultusunda potansiyel müşterilere ulaştırmak gerekir. Buna pazarlama denilir. Burada en büyük amaç para kazanmaktır. Para kazanmak içinde pazarlamanın önemi oldukça fazladır. Pazarlama sayesinde elimizdeki ürünün cinsi ne olursa olsun potansiyel müşteri kitlesine bir şekilde ulaşılır ve elimizdeki ürün ederi derecesinde değerlendirilmiş olur. Pazarlamanın günümüze evirilmiş hali ise dijital pazarlamadır. Peki Dijital pazarlama nedir, nasıl yapılır? Dijital pazarlama teknikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Dijital Pazarlama Nedir, Nasıl Yapılır Dijital Pazarlama Teknikleri Nelerdir

Pazarlama, ticaretin ve para kazanmanın en önemli yöntemidir. İyi bir pazarlama demek, elinizdeki ürünün değerini arttırmak ve bu ürünü kısa süre içerisinde paraya dönüştürmek demektir.

Haberin Devamı

 Alanına göre çeşitli yöntem ve tekniklerde pazarlama stratejileri bulunmaktadır. Bu stratejiler, ürünlerin ve potansiyel müşteri kitlelerinin belirlenmesinde, hangi yoldan ilerlemek gerektiğine karar veren yöntemlerdir. Son dönemlerde pazarlama yöntemlerine dijital pazarlama tekniği de dahil olmuştur.

 Dijital Pazarlama Nedir, Nasıl Yapılır?

 Günümüz teknoloji çağında en çok kullanılan pazarlama yöntemidir. Dijital pazarlama, elimizdeki ürün ya da hizmetin dijital yollar aracılığıyla potansiyel müşterilere ulaştırmayı hedefleyen bir pazarlama türüdür.

 Özellikle internetin son 20 yılındaki gelişim, dijital pazarlamanın etkisini daha da arttırmıştır. Çünkü dijital pazarlama internet, mobil platformlar, akıllı telefonlar ve sosyal medya üzerinden hızla yapılabilir. Hızla gelişen platformlar sayesinde geleneksel radyo, gazete ve televizyon gibi mecralar yerini dijital pazarlamaya bırakmaya başlamıştır. Herhangi bir firma ya da marka dijital pazarlama yöntemini kullanarak etkinliğini arttırabilir ve piyasada söz sahibi hale gelebilir.

Haberin Devamı

 Dijital pazarlama internet sitelerinde, blog yayınlarında, etkileşimli araçlarda, Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya platformlarında, e-broşür ve ders kitaplarında ve e-kitaplarda yaygın olarak kullanılır. Tüm bu platformlar üzerinde reklam verme stratejisine dayalı dijital pazarlama tekniği uygulanmaktadır.

 Dijital Pazarlama Teknikleri Nelerdir?

 Dijital pazarlamanın birçok yol ve tekniği bulunmaktadır. Bunlardan en bilinenleri ise şunlardır:

Arama motoru Optimizasyonu (SEO)

İçerik Pazarla

Inbound (Çevrimiçi) Pazarlama

Sosyal Medya Pazarlamacılığı

Pay-Per-Click (PPC, Reklam Tıklama Başına)

Mail Marketing

Online PR Çalışmaları