Eğitim Dijital Vatandaşlık Nedir? Kimlere Dijital Vatandaş Denir, Görevleri Nelerdir?

Dijital Vatandaşlık Nedir? Kimlere Dijital Vatandaş Denir, Görevleri Nelerdir?

14.03.2021 - 16:35 | Son Güncellenme:

Dijital vatandaşlık sözcüğü son zamanlarda sıklıkla karşılaşılan bir tabirdir. televizyonlarda, kitap ve sektör dergilerinde bilhassa dijital vatandaşlık deyimine rastlamak mümkündür. Sosyal medyada zaten dijital vatandaşlık sürekli gündem olması sebebiyle dijital vatandaşlık kavramı çok merak edilen bir konu olmaktadır. Dijital vatandaşlık nedir? Kimlere dijital vatandaş denir, görevleri nelerdir? İşte sizler için dijital vatandaşlık hakkında bilgileri derledik.

Dijital Vatandaşlık Nedir Kimlere Dijital Vatandaş Denir, Görevleri Nelerdir

Dijital vatandaşlık kavramı internet ve sosyal medya kullanımının yaygınlaşması ve resmi iş ve işlemlerin bile internet ortamına kayması ile ortaya çıkmış bir kavramdır.

Dijital Vatandaşlık Nedir?

Günümüzde artan internet kullanımı ile birlikte "dijital vatandaşlık" kavramı ortaya çıkmıştır. Dijital vatandaş ise teknolojiyi sorumlu biçimde kullanan ve doğru davranış sergileyen kimse olarak tarif edilmektedir.

Kimlere Dijital Vatandaş Denir, Görevleri Nelerdir?

Dijital vatandaşlığın tarifi şöyle yapılmaktadır. Dijital ortamda pozitif, eleştirel ve yetkin bir biçimde etkileşime girme, teknolojinin sorumlu kullanımı ve insan haklarına, onuruna saygılı bir sosyal katılım biçimidir. Dijital vatandaşın görevleri:

Haberin Devamı

Güçlü şifreler oluşturarak kullanmak.

Tanınmayan kişilerle iletişim kurarken dikkatli olmak.

Kanunlara uymak, bilinçli hareket etmek.

Başkalarına ve kendine saygı göstermek.

Sosyal medya imajını ve itibarını korumak.