Eğitim Dış Ticaret Bölümü Nedir, Mezunları Ne İş Yapar?

Dış Ticaret Bölümü Nedir, Mezunları Ne İş Yapar?

08.09.2022 - 16:44 | Son Güncellenme:

İktisat fakültesi bölümlerinden biri de dış ticaret bölümü olarak karşımıza çıkmaktadır. Dış ticaret bölümü ticaretin yurt dışına çıkarıldığı bir bölüm olmaktadır. Bu bölümü okuyan kişiler uluslararası düzeyde ticaret yapabilmektedir. Bölümü okuyabilmek için eşit ağırlık sınav puanına göre tercih yapılmaktadır. Dış ticaret bölümü dört yıllık bir lisans bölümü olarak karşımıza çıkmaktadır. İşte, merak edilenler.

Dış Ticaret Bölümü Nedir, Mezunları Ne İş Yapar

Dış ticaret bölümünde uluslararası ticaret öğrenilmektedir. Uluslararası ticarette birden fazla ulaşım şekli bulunmaktadır. Hava, deniz, demiryolu ve karayolu bunlardandır. Dış ticaret okuyan kişi ise bunlar hakkında detaylı bilgi edinmektedir. Aynı zamanda uzmanlaşmaktadır.

Dış Ticaret Bölümü Nedir?

Dış ticaret bölümü dört yıllık bir lisans bölümü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu bölüm İktisat fakültesinde bulunmaktadır. Dış ticaret bölümü okuyan kişiler uluslararası ticarette uzman kişiler olmaktadır. Tüm uluslararası trafiği bu kişiler yönetebilmektedir. Aynı zamanda bu trafikte kendilerine bir yer bulmaktadır.

Dış Ticaret Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Dış ticaret bölümü mezunları birer ticaret mensubu olarak çalışma hayatına girmektedir. Çalışma hayatları uluslararası yollarda geçmektedir. Bir ülkeden başka bir ülkeye gidecek olan ürünlerin sürecinde rol almaktadır. Bu süreçte yönetici olabildikleri gibi taşıma sürecinde de rol oynamaktadır. Tüm bunların haricinde kendi dış ticaretlerini de oluşturabilmektedir. Böylece kendi işlerini kurup uluslararası bir şekilde çalışma hayatında olabilirler. Aynı zamanda bünyelerine pek çok çalışanı da dahil edebilmektedir. Uluslararası trafikte dış ticaret mezunlarının konumu oldukça değerli olmaktadır.