Eğitim Diyarbakır’dan ABD’ye uzanan başarı hikâyesi

Diyarbakır’dan ABD’ye uzanan başarı hikâyesi

28.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın sayılı üniversitelerinden Harvard ve Brown’dan tam burslu kabul alınca adlarını Türkiye’ye duyuran Diyarbakırlı Dicle, Seyit ve Nehir, memleketlerinden kilometrelerce uzaklıktaki ABD’de hayallerine ulaşmak için eğitimlerine devam ediyor.

Diyarbakır’dan ABD’ye uzanan başarı hikâyesi

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Yönetim Kurulu Başkanı olan Enver Yücel, Dicle, Nehir ve Seyit ile beraber yine Diyarbakır ve İstanbul’daki Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji liselerinden mezun olup MIT, Harvard ve Brown üniversitelerinden kabul alıp eğitim gören Cem Arda Tepe, Ege Kabasakaloğlu, Berkin Binbaş, Pir Servan Tutşi ve Roza Kavak ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Mezun öğrencileriyle buluşmaktan büyük gurur duyduğunu dile getiren Yücel, “Eğitim kurumlarımızla geleceğin değişim liderlerini yetiştirmek için büyük çaba sarf ediyoruz. Mezun arkadaşlarımız da geleceğin liderleri olacak. Daha yaşanabilir bir dünya ve insanlık için çalışacaklar. Mezun gençlerimizle ne kadar övünsek azdır, dünyaya ve insanlığa faydalı olacaklarına inancım da tamdır” diye konuştu.

‘Hayalinizden vazgeçmeyin’

Hedeflerine ulaşan öğrenciler, üniversiteye hazırlanan gençlere şu önerilerde bulundular:

Nehir Toklu (Harvard Üniversitesi-Organizmik ve Evrimsel Biyoloji): Hem alanımla ilgili hem de başka alanlara katkı sağlayacak dersler alıyorum. Amerika’da okumak isteyen öğrencilere, buranın sistemini iyi anlamalarını ve birçok deneyim edinmeye çalışmalarını öneririm.

Haberin Devamı

Berkin Binbaş (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü): Amerika’ya gelmek isteyenler, hayallerinden asla vazgeçmesinler, hedefleri doğrultusunda ellerinden geleni yapsınlar. Sonuçtan ziyade bu yolda çabalarken öğrenecekleri her bilginin kendileri için en değerli katkı olacağını düşünüyorum.

Dicle Ezgi Ekinci (Harvard Üniversitesi-Biyomühendislik): Harvard’da laboratuvar deneyimine dayalı araştırma dersleri almaya çalışıyorum. Farklı alanlardan da (ekonomi, arkeoloji) dersler alarak deneyimimi zenginleştiriyorum.

Seyit Metin Barut (Brown Üniversitesi-Bilgisayar Bilimi): İkinci sınıftayım ve üniversitede araştırma asistanı olarak çalışıyorum. Lisans sonrası bilgisayar sistemleri ve makine öğrenmesi üzerine yüksek eğitimimi tamamlamayı hedefliyorum.