Eğitim Dodo Kuşu Nedir? Ne Zaman Nesli Tükendi?

Dodo Kuşu Nedir? Ne Zaman Nesli Tükendi?

24.10.2021 - 03:29 | Son Güncellenme:

Dodo kuşu 17. yüzyılda tükenen bir kuş türüdür. Dodo kuşu hakkında genel olarak tasvirler bilinmektedir. Bazı müzelerde halen dodo kuşu sergilenmektedir. Fosilleri bulunan dodo kuşu hakkında temel bilgiler bulunmaktadır. Sizler için dodo kuşu nedir, ne zaman nesli tükendi hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik

Dodo Kuşu Nedir Ne Zaman Nesli Tükendi


Dodo kuşu 350 yıl önce nesli tükenen bir kuş türüdür. Dodo kuşları, Doğu Afrika’da bulunan bir kuş türüdür. Bu kuş türleri ortalama bir metre boyunda olmaktadır. 23 kiloya kadar ulaşabilmektedir.

Dodo Kuşu Nedir?

Dodo kuşu, nesli tükenen bir kuş türüdür. Dodo kuşları yırtıcı hayvanlar arasında değildir. Bundan dolayı herhangi bir şekilde savunma ve kaçma güdüleri yoktur. Herhangi bir şekilde yumurtalarını gömmezler. Genel olarak yumurtalarını, yere bırakırlar. Son derece sakin hayvanlardır. Hızlı hareket etmezler, mümkün oldukça başka yerlere gitmezler. Tüylerinin gri olduğu söylenmektedir. Genelde mart ayında tüy dökme eğilimi göstermektedir. Araştırmalara göre dodo kuşları, ağustos aylarında üremektedir. Yavru dodo kuşları, kısa süre içerisinde yetişkin olmaktadır. Cinsel anlamda gelişme süreçleri ise bilinmemektedir.

Ne Zaman Nesli Tükendi?

Dodo kuşları son derece sakin hayvanlardı. Diğer memeliler gibi kendilerini koruma güdüleri yoktu. Bundan dolayı saldırıya açık hayvanlar arasındadır. Dodo kuşları, yapı olarak bulundukları yere güvenirler. Bundan dolayı avlanabileceklerine inanmazlar. Ada yapısından kaynaklı ölüm refleksleri yoktur. Ancak yaşadıkları adaya insanlar geldikten sonra, yavaş bir şekilde ölmeye başlamışlardır. Ölmelerinde ki en büyük sebeplerinden biri insanların dodo kuşlarını avlamasıdır. Dodo kuşları kaçmadığından kolay av olmaktadır.

Dodo kuşları ağırlıklı olarak Hollandalı kişiler tarafından avlanmışlardır. Ancak dodo kuşu lezzetli yapısına sahip değildir. Ancak yine de bazı durumlarda adaya gelen insanlar dodo kuşlarını avlayarak yemiştir. Araştırmacıların sonucuna göre dodo kuşları tamamen bilinçsiz avlanma sonucu yok olmuştur.