Eğitim E-okul sistemi ile öğrenci okul durumu takibi!

E-okul sistemi ile öğrenci okul durumu takibi!

13.07.2016 - 08:02 | Son Güncellenme:

E-okul sistemi ile online olarak öğrencinin durumunu öğrenmek mümkündür. E-okul sistemi 2007 yılından beri eğitim sistemimizde kullanılan ve önemli bir yere sahip olan bir uygulamadır. E-okul sisteminden nasıl yararlanacağınızı haberimizden öğrenmeniz mümkündür.

E-okul sistemi ile öğrenci okul durumu takibi

Eğitim öğretim alanı günümüzde çok büyük bir yere sahiptir. Eğitim öğretim küçük yaşlarda başlayıp, yetişkin olup bir meslek sahibi olduğumuz zamana kadar devam etmektedir. Eğitim öğretim alanında birçok yenilik yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Bu yeniliklerin teknolojinin de gelişmesi ile daha da başka bir boyuta geçmiştir. Örneğin eskiden sınıflarda bulunan kara tahta ve tebeşir ikilisine artık rastlanmamaktadır. Bunun yerine akıllı tahta ve kalem ile yazı yazılan tahtalar bulunmaktadır. Bu tahtaların yanında bir de tabletli sisteme geçilmiştir. Teknoloji ile oldukça iç içe bulunan öğrencilerimiz bu durumdan oldukça memnun bir durumdadır. Bu teknolojik aletlerin kullanımı için internet bağlantısı da olması gerekmektedir. İnternet sistemi günümüzde en büyük bilgi kaynağı olarak bilinmektedir. İnternet sistemi üzerinden birçok farklı işlem yapılabilmektedir. Alışverişten tutup kredi çekmeye kadar birçok şeye internet yolu ile ulaşabilmemiz mümkündür.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinden merak ettiğimiz her şeye ulaşabiliyoruz. Arama motoruna yazdığımız bir kelime ile milyonlarca farklı site ve sonuca ulaşabiliyoruz. İnternet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte artık her alanda internet uygulamaları tercih edilmektedir. Bu internet uygulamalarından bir taneside E-Okul sistemidir. E-Okul sistemi Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgilendirme Sistemleri olarak iki farklı siteye ayrılmıştır. Sizlere bu yazımızda e-okul Veli bilgilendirme ve yönetim sistemi hakkında bilgi vereceğiz. E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim sistemi 2007 yılının ocak ayında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılma açılmış olan bir uygulamadır. Okul Yönetim Bilgi Sistemi olan e Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde ortaöğretim ve ilköğretim kurumlarında okumakta olan bütün öğrencilerin devamsızlıkları notları gibi bilgiler bu sisteme kaydedildikten ve çok kolay bir şekilde öğrenmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi yazımızın devamında bulabilirsiniz. E-Okul Veli Bilgilendirme sisteminin sunmuş olduğu hizmetlerden bazıları şunlardır. E-okul ders programı sayesinde öğrencinin derse başlangıç, ders programı ve bitiş saatleri hatta derse giren öğretmenlerin haftalık ders programı ve devamsızlık bilgileri hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi bu bölümde bulabilirsiniz. E-okul not bilgileri de yine öğrencinin bu zamana kadar almış olduğu notlar, sınavlar, proje ve performans notları ve puanlar gibi Bilgileri bu bölümde bulabilirsiniz.