Eğitim E-Okul VBS ve yönetim bilgi sistemi giriş sayfasına nereden erişim sağlanır?

E-Okul VBS ve yönetim bilgi sistemi giriş sayfasına nereden erişim sağlanır?

14.03.2016 - 21:58 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi giriş sayfalarına tek bir web adresi üzerinden erişim sağlayabilirsiniz. Nereden ve nasıl yapacağınızın bilgisi haberimizde.

E-Okul VBS ve yönetim bilgi sistemi giriş sayfasına nereden erişim sağlanır

Günümüzde en önemli şey eğitim ve öğretim haline gelmiştir. Okuma yazma bilmeyen insan sayısı günümüzde yok denecek kadar azdır. Bunun sebebi ülkemizin sürekli değişim ve gelişim içerisinde olmasıdır. İş sektöründe de okuma yazma, gidilen üniversite, diploma puanı gibi ayırt edici özellikler ortaya çıkmıştır. Bu dönemde gelişen teknoloji insan hayatını oldukça kolaylaştırmaktadır. Bu kolaylıklardan en önemlisi de internettir. İnternet üzerinden birçok şeyi öğrenebiliyor, keşfedebiliyor ve işlemlerimizi internet yoluyla yapabiliyoruz. İnternet üzerinden yapabileceğimiz uygulamaları saymakla bitiremeyiz. Ancak bunlardan bizim için önemli ve gerekli olan uygulamaları sizlere detaylı ve anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalışacağız.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın da birçok uygulaması bulunmaktadır.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Eğitim öğretim alanında oluşturulmuş çeşitli uygulamalarının başında internet uygulamaları gelmektedir. İnternet uygulamaları öğrencilerin ve öğrenci velilerin öğrenci takibini güçlendirmekle birlikte öğretmenlere de büyük kolaylık sağlamıştır. Bu kolaylığın adı E-Okul Veli Bilgilendirme ve Yönetim Bilgi Sistemi’dir. Bu sistem üzerinde öğrenciler, öğrenci velileri ve okul yönetimi yararlanabilmektedir. Yönetim bilgi sistemi üzerinden yapılan öğrenci ile ilgili bilgi girişlerini Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde veliler ve öğrenciler görebilmektedir. Yönetim bilgi sistemine yalnızca öğretmenler ve okul yönetiminin giriş izni vardır.

Haberin Devamı

Veliler için oldukça kolaylık sağlayan bu uygulama sayesinde veliler, okula öğrenci durumunu sormak için gitmeye gerek duymamaktadır. Öğretmenler de daha önceki yıllarda velilerle görüşme durumunda oldukça verimsiz olmaktaydı. E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim sisteminin bu durumu ortadan kaldırdığı düşünülüyor. Öğretmen odalarında veya okuldaki veli yoğunluğunu ortadan kaldıran bu sisteme girişinizi yapabilmek için yazımızın devamındaki giriş bilgilerini okumanız yeterli olacaktır.

Yönetim bilgi sistemine yapılan bilgi girişlerinden yazılı ve ders içi performans notu olarak bilinen sözlü notlarından sonra en önemli olanı devamsızlık girişleridir. Devamsızlığı tam olarak 10 günü doldurmuş olan öğrenciler devamsızlıktan sınıf tekrarı yapma durumunda kalacaklardır. Devamsızlığa ek olarak raporlu olarak izin alınabilmektedir.
E-Okul sistemi kullanılmaya başlandığından beri öğrenciler notlarından daha önceden haber alabildiği için kendi durumlarını düzeltebilmek gibi bir imkana sahip olmuşlardır. Bu imkanın diğer bir getirisi de az önce bahsettiğimiz gibi devamsızlık takibidir. Öğrenciler ve öğrenci velileri bu uygulamadan oldukça memnundur.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenebileceğiniz durumlar devamsızlık bilgisi, hangi günlerde devamsız olduğunu, yazılı notları, öğrencinin ders içi durumunu belirten sözlü notları, dönem sonu notları, geçmiş yıllardaki diploma notları, geçmiş yıllardaki almış olduğu belgeler, ders programı, varsa öğrencinin nakil durumu ve buna benzer birçok öğrenci bilgisini E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilmek için ilgili E-Okul resmi sayfasına girmeniz gerekmektedir. Sayfda bulunan öğrenci T.C. kimlik numarası, öğrenci okul numarası ve sayfa üzerindeki resimde bulunan güvenlik kodlarını ilgili alanlara yazdıktan sonra sayfa üzerinden sisteme giriş yapınız. Daha sonra sisteme girişinizi tamamlamak için açılacak olan sayfada bulunan öğrenciye ait kimlik bilgilerini doldurarak yine aynı sayfa üzerinde bulunan resimlerden öğrenciye ait olan resmi seçiniz. Böylelikle sisteme girişinizi tamamlamış olacaksınız.

Yönetim bilgi sistemine giriş yapabilmek için yazımızda bahsettiğimiz gibi öğretmen veya okul yönetiminde olmanız gerekmektedir. Yönetim bilgi sistemi girişi için yetkili kişilere kullanıcı adı ve şifre verilmektedir. Bu kullanıcı ve şifre ile E-Okul ana sayfasında bulunan yönetim bilgi sistemi girişi sekmesine giderek girişinizi yapabilirsiniz.
Son olarak E-Okul uygulamasının cep telefonları ile uyumlu olan mobil uygulaması da bulunmaktadır. Uygulamayı indirip, telefonunuz üzerinden de kolayca ulaşabilmeniz mümkündür.