Eğitim E-Okul VBS ve yönetim bilgi sistemi sayfasına nasıl girilir?

E-Okul VBS ve yönetim bilgi sistemi sayfasına nasıl girilir?

06.03.2016 - 23:14 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemine giriş yapabilmek için aynı web sayfasını kullanabilirsiniz. Nasıl ve nereden giriş yapılacağına haberimizden erişebilirsiniz.

E-Okul VBS ve yönetim bilgi sistemi sayfasına nasıl girilir

Modernleşen dünya ve aydınlanan insanlar daha çalışkan bir neslin yetişmesini sağlamıştır. Eski zamanlarda olduğu gibi artık bir ailede çalışan yalnızca erkek değildir. Kadınların çalışma hayatındaki rolü büyüktür. Çalışan kendi parasını kendi kazanan ve kendi özgürlüğünü elde etmek isteyen kadınların çalışma hayatındaki yeri ve önemi büyüktür. Her türlü alanda çalışma imkânı bulan kadınlar bu şekilde kendilerini geliştirmeye de fırsat bulmuşlardır. Bu şekilde kadınlar iş hayatına katılımı artış gösterir. Sadece ev ve çocuk işlerine değil kendini her alana yayan kadınların çalışma oranı oldukça fazladır. Bunun bir diğer sebebi olarak ülkemizde aileler de yaşanan maddi yetersizlik örnek gösterilebilir.

Haberin Devamı





Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ailelere yeteriz gelen maaş dolayısıyla aileden ikinci bir kişinin de çalışmasına da vesile olmuştur. Tüm bunlar bir yana yoğun onca işimizin gücümüzün arasında her yere yetişmek ciddi anlamda bir güç ister. Çünkü bu işlemi yapmak hiçte kolay değildir. Yapılması gereken çok fazla iş yetişilmesi gerek çok fazla yer vardır. Bu nedenle de vatandaşlar olarak bizler her yere yetişmek zorunda kalırız. Bazen ihmâl ettiğimiz alanlar hepimizin canını sıkar. Buna bir örnek vermek gerekirse çocuğumuzun okullarda yapılan toplantılara katılımda bulunmadığımız söylenebilir. Bu nedenle vatandaşlar olarak bizler çok zor durumda kalırız. Çünkü hem çocuğumuzun eğitim durumunu merak ederiz. Hem de toplantıya gidecek vakit bulamayız.

Haberin Devamı

Okullarda belli zamanlarda düzenlenen ara karne günler ve de veli toplantıları vardır. Anne babaların bu konu üzerinde titiz davranmaları gerekir. Çünkü okul, aile ve çocuk arasında ki ilişki önemlidir. Ailesi okul ile ilgili olan bir öğrenci anne babasına karlı da kendini sorumlu hisseder. Bu nedenle dersleri ve sınavları boşlamaz bir sorumluluk bilinci ile yetişir. Bu da öğrenciye çalışma hırsı ve gayreti verir. Anne babalar olarak bizler bu okullarda ki toplantılara katılarak çocuğumuzun eğitim öğretim hayatı hakkında bilgi sahibi olmamız gerekir. Ancak onca yoğun işimizin arasında nasıl vakit bulup da bu toplantılara ve ara karne gününe gidebiliriz? Mesai saatlerimiz içerisinde yapılan bu okul toplantıları ailelerin katılımı için hafta sonu bu toplantıları yapamayacağı için bu işlemin başka bir yolu olmalıdır. İşte tam da böyle düşünürken biz vatandaşlar için yapılan bir sistem vardır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen son dönemlerde çok popüler olan uzun yıldır hizmette olan bu E-Okul Veli Bilgilendirme Ve Yönetim Bilgi Sistemi aktif bir şekilde kullanılmaktadır. E-okul olarak geçen bu sistem hem öğrenciler hem öğretmenler hem de veliler olarak çok aktif olarak bu sistemi kullanırlar.


Aileler bu e-okul sistemine girerek öğrencilerinin devamsızlık yaptığı günleri, okul sınavlarından kaç puan aldıklarını, sınıf içi performans notlarını bu sisteme girerek öğrenebilir. Üstelik bu sistemi kullanarak öğrencilerinin okul durumu hakkında çok detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu e-okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemini kullanarak öğrencinizin eğitim alanında en detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz. Öğretmenler de artık bu sisteme giriş yaparak öğrencilerin sınav notlarını dosyalar ile kayıt altında tutmaktansa bu e-okul sistemine girerek daha kolay bir şekilde muhafaza edebilirler. Bu şekilde öğrenciler de sınav sonuçlarını öğrenebilmek için e-okul sistemine giriş yaparak öğrenebilirler. Öğrenicilerin okul numaraları, kimlik bilgileri ile bu sisteme girişlerini yapabilirler. Üstelik bir de bu e-okul sistemi akıllı cep telefonlarına uygulama olarak da atanabilir. Böylece her seferinde uzun giriş yollarına kullanmamıza gerek kalmayabilir. Telefonumuzdan bu sisteme giriş yaparak öğrencimizin eğitim durumu hakkında en detaylı bilgilere bile sahip olabiliriz.