Eğitim E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2016 giriş! (MEB duyuruları)

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2016 giriş! (MEB duyuruları)

09.07.2016 - 10:45 | Son Güncellenme:

MEB e-Okul VBS ve yönetim bilgi sistemi eğitimde kalite düzeyini arttırıyor. Şimdilerde yenilenen yüzü ile hem daha pratik kullanım sunuyor hem de yeni özellikleri ile daha geniş ve etkin bir bilgilendirme gerçekleştiriyor. Bu sebeple de e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi velilerce etkin bir şekilde kullanılıyor.

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2016 giriş (MEB duyuruları)

Türkiye’de eğitim alanında devrim niteliğindeki çalışmaları ile öğrencilerin her zaman çağdaş ülke standartlarında bir eğitim temelinde eğitimlerini tamamlayarak, mezuniyetlerinin ardından dünyanın her yerindeki eğitim düzeyi ile eşdeğer ve bir mezuniyet diplomasına ve eğitim kalitesini sahip olabilmelerini sağlıyor. Bu kapsamda modern teknolojiyi en etkin şekilde kullanmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan MEBSİS sisteminin en önemli parçalarından birisi olan e-Okul sistemi ön plana çıkıyor. 2 aşamalı bir eğitim projesi olan e-Okul sistemi ocak 2007’den bu yana kesintisiz olarak öğrencilere ve velilerine hizmet veriyor. Özellikle de velilerin öğrencilerin en son okul durumu hakkında istedikleri her zaman ve her noktadan bilgi alabilmesini sağlamayı amaçlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu sanal eğitim sistemi, merkezi sanal bir sistem olması sayesinde internet erişiminin söz konusu olduğu her yerden kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde Türkiye’deki ilk ve orta dereceleri eğitim kurumlarında eğitimlerini sürdüren milyonlarca öğrencinin okul kayıt bilgileri ve öğrencilik bilgileri ile birlikte genel ve güncel eğitim verilerinin de toplandığı bir sanal sistem olarak hizmet veren e-Okul sistemi ile birlikte Türkiye’deki eğitim alanında sistemli bir depolama ve hizmet sunumu sağlanabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sisteminin 2 aşamasından ilki olan yönetim bilgi sistemi sadece öğretmenler ve okul idarecileri tarafından kullanılabiliyor. Öğretmenler ve okul idarecileri hem eğitim dönemi öncesinde okul kayıt işlemleri hem de eğitim dönemi içerisinde her eğitim günü sonunda güncel öğrenci eğitim ve devamsızlık durumu bilgilerinin girişi gerçekleştiriliyor. Bu şekilde bu tip okul ve öğrenci bilgilerinin son derece güvenli bir sanal eğitim portalı içerisinde toplanması sağlanabiliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi üzerinden zaten öğrenci fotoğraf bilgileri, okul kayıt bilgileri gibi çok önemli genel eğitim bilgileri yer alıyor. Ayrıca e-Okul sisteminin ikinci aşaması olan ve veliler ile öğrenciler tarafından kullanılabilen veli bilgilendirme sistemi adından da belli olduğu üzere velilerin, çocuklarının okul ve eğitim durumu hakkında ayrıntılı ve güncel bilgilere internete erişim sağlayabildiği her yeden ulaşabilmesine olanak sağlıyor. Velilerin yoğun şekilde kullanmakta olduğu Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi veli bilgilendirme sisteminin dışının da yönetim bilgi sistemi bölümü ile de öğretmenlerin öğrenci bilgilerinin girişlerini gerçekleştirebilmeleri amacı ile hizmet veriyor. MEB e-Okul veli bilgilendirme sistemi girişleri öğrenci T.C. kimlik no ve okul numarası ile yapılırken, yönetim bilgisi sistemi girişleri öğretmenler tarafından kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile gerçekleştirilebilmektedir. Öğrencilerin en güncel eğitim durumuna ilişkin olarak not bilgisi, devamsızlık bilgisi ve karne bilgisi gibi bilgilerin alınabildiği Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul sistemi üzerinde veliler tarafından öğrenilebiliyor ve düzenli takibi yapılabiliyor.