Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemi nasıl kullanılıyor?

E-okul veli bilgilendirme sistemi nasıl kullanılıyor?

23.09.2016 - 10:02 | Son Güncellenme:

Veliler çocuklarının okul durumunu internette e-Okul sistemi ile takip edebiliyor. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital bir uygulamasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi içerisinde ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri bilgileri bulunuyor.

E-okul veli bilgilendirme sistemi nasıl kullanılıyor

Modern yüzyıl dünyasında internet altyapısı kurumsal ve bireysel alanda etkin şekilde insanlar tarafından kullanılıyor. Kurumsal ve bireysel alanda etkin biçimde kullanılan internet Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim alanında da aktif şekilde kullanılıyor. Eğitim alanında özellikle e-Okul sistemi ön plana çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan e-Okul sistemi ile birlikte Türkiye’deki tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören milyonlarca öğrencinin öğrencilik bilgilerinin sanal ortam üzerinde merkezi bir bilgilendirme portalı içerisinde bir araya getirilebilmesi sağlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi bölümü ile de Türkiye’deki eğitim dünyası içerisinde velilerin çok daha aktif bir şekilde rol üstlenmeleri sağlanıyor. Özellikle de 21. Yüzyıl modern dünyasında çocuğunun okul durumu ile ilgilenme konusunda vakitsizlik gibi çok ciddi bir problem yaşayan velilerin artık internet hız ve kolaylıklarından çocuklarının eğitim durumlarını takip edebilme konusunda da yararlanabilmeleri sağlanıyor.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyıl dünyasında iş ve yaşam koşturması içerisinde çocuğunun okuluna giderek en son okul durumu ile ilgili olarak bilgi alabilme konusunda vakit bulamayan veliler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan ve dünyanın her yerinden erişilebilir olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ni kullanarak, çocuklarının okulundaki en son durumu ile ilgili olarak bilgi alabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi öncesinde veliler, çocuklarının okuluna giderek, derslerine giren tüm öğretmenleri ile tek tek görüşmek durumunda kalıyordu ki bu durumda modern yüzyıl dünyasında velilerin fazlasıyla vakit kaybı yaşamasına neden oluyordu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile birlikte öğrencilerin okul bilgileri internet üzerinden takip edilebiliyor. Veliler, çocuklarının okul yaşamına dair internet ortamı üzerinde yer alan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi ve başarı belgesi bilgisi gibi temel eğitim bilgilerine ulaşabiliyor. Veliler ayrıca e-Okul sistemi üzerinden çocuklarının aldığı dersler, derslerine giren öğretmen bilgisi, haftalık ders programı bilgisi, şube ortalaması, sınav tarihleri, sınav sonuçları, sözlü notları gibi eğitim bilgilerinin güncel ayrıntılarına da ulaşabilme şansına sahip olabiliyor.

Veliler, günümüzün modern yüzyıl teknolojileri ile birlikte nerede olursa olsun internete ortamı hizmetlerine erişim sağlayabildiğinden günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’ne de kolaylıkla her yerden erişim sağlayabiliyor. Bu noktada veli bilgilendirme sistemi üzerinde çocuklarının okul durumunu öğrenebilmek için veliler, güvenlik amaçlı olarak öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgilerini giriyor. Bu bilgilerle kolaylıkla veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilen veliler, çocuklarının okul durumunu güncel olarak internet kolaylığında takip edebiliyor. Veli bilgilendirme sistemi üzerinde velilerin kontrol edebildikleri eğitim bilgileri her eğitim günü sonunda tüm eğitim yılı boyunca öğretmenler tarafından yönetim bilgi sistemi ekranı üzerinden gerçekleştiriliyor.