Eğitim E-okul veli bilgilendirme sistemi şifresiz kullanılıyor mu?

E-okul veli bilgilendirme sistemi şifresiz kullanılıyor mu?

13.05.2016 - 10:07 | Son Güncellenme:

E-okul veli bilgilendirme sistemi ile okul ile bağlantı sağlanmış oldu. E-okul sistemi yardımıyla öğrenci hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak mümkündür. E-okul sisteminde öğrenciye ait not bilgilerinin yanı sıra devamsızlık bilgileri de yer almaktadır.

E-okul veli bilgilendirme sistemi şifresiz kullanılıyor mu

E okul; milli eğitim bakanlığının hem öğretmenin öğrenci ile ilgili bilgileri daha kolay girmesi açısından hem de velinin öğrenci bilgilerine daha basit bir şekilde ulaşması açısından yaptırdığı internet yazılımıdır. E okul 2007 yılında hayatımıza girmiş olup, öğrencinin tüm eğitim hayatını içine alan bir bilgi sistemidir.

Haberin Devamı

E Okulun Kapsamı Nedir?
E okul sistemine anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin dâhil edilmiştir. Üniversiteye kadar yani zorunlu olan eğitimin tamamını içinde barındıran e okul sistemi sayesinde veli öğrencinin notlarına ulaşabilecek, öğrenci geçmiş sene notlarına ulaşabilecek. Üniversiteler YÖK adı altında toplandığı için e okul sistemine dâhil edilmeyen eğitim seviyesidir.


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E Okulda Neler Yapılabilmekte?
İnternet çağının böylesine aktif olduğu ve teknolojinin bu denli kullanılmış olduğu dönemde teknolojinin eğitime vurmaması ne kadar da ilginç olurdu. Evet, beklenen oldu ve teknoloji birçok yere olduğu gibi eğitime de vurdu. Okullara akıllı tahtalar getirildi, öğrencilere tabletler dağıtıldı. Ancak tüm bunlardan önce 2007 yılında hayatımıza girerek eğitim hayatında adeta bir çığır açan teknoloji ürünü ise e okul oldu. E okul sayesinde elektronik ortamda eğitim ile alakalı olan işlerin yapılması sağlanmaktadır. Eğitim ile alakalı olan işlemlerin yapılmasını kolaylaştıran e okul ana esas olarak veli bilgilendirme sistemidir. Velilerin öğrenci notlarını öğrenmeleri için oluşturulmuş olan bir sistemdir. Yalnızca öğrenci notları değil, öğrenci devamsızlık durumu gibi daha birçok bilgiye ulaşılmaktadır.

Haberin Devamı


E okul üzerinden öğrencinin okula kaydı gerçekleştirilebilmekte, öğrencinin not ve davranış durumu öğretmenler tarafından girilebilmekte, öğrenci notları otomatik olarak hesaplanmakta, öğrenciler ve öğrenci velileri notlarına hızlı bir şekilde ulaşabilmektedir. Öğrenci devamsızlık durumu da yine siteye eklenen özellikler arasında bulunmaktadır. Öğrenci devamsızlık durumunu e okul üzerinden takip edebilmektedir. Öğrenci devamsızlığının raporlu mu, raporsuz mu, izinli mi olduğu belirtilmektedir. Tüm bu özelliklerin yanı sıra öğrenci transkript almak istediği zaman her hangi bir resmi işlem yapmasına gerek kalmadan kendi e okul hesabı üzerinden transkript belgesini alabilmektedir. Birçok kolaylık sağlayan e okula yeni özellik ve uygulamaların da eklenmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

E Okul Girişi Nasıl Yapılmaktadır?
Öğrencinin okula kaydı gerçekleştirildikten sonra öğrencinin de, velinin de, öğretmenin de öğrencinin e okuluna ulaşması mümkündür. E okula giriş yaparken TC kimlik numarası, sınıf numarası ve güvenlik karakterleri sorulmaktadır. İkinci aşamada ise sınıf şubesi, kayıtlı olduğunuz il, ilçe, köy, doğum tarihiniz gibi bazı kişisel bilgiler güvenlik amacıyla sorulmaktadır. Ayrıca sizin kim olduğunuzu işaretlemeniz açısından mevcut fotoğraflardan da seçim yapmanız beklenmektedir. Bu seçimleri doru bir şekilde yaptıktan sonra ise kendi hesabınıza ya da öğrencinizin hesabına ulaşabilirsiniz. Öğretmen girişi ise bambaşkadır. Öğretmenler öğretmen girişinden kendi bilgileri ile girişi sağlamakta ve öğrencilerinin hesaplarına da kendi hesapları üzerinden okul numaralarıyla ulaşmaktadırlar.