Eğitim E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi giriş sayfası burada!

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi giriş sayfası burada!

17.02.2016 - 23:14 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi giriş sayfasına tek bir ekran üzerinden ulaşabilirsiniz. Böylelikle kullanıcılara büyük kolaylık sağlanmıştır. Ayrıntılar haberimizde.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi giriş sayfası burada

E-okul Veli Bilgilendirme Ve Yönetim Bilgi Sistemi sayesinde ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi alan her öğrenci büyük kolaylıklar bulmuş olurlar. Bu sistem Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuştur ve hizmete sunulmuştur. Öğrencilere, öğretmenlere ve de aynı zamanda ailelere sunulan bu sistem çok çeşitli alanlarda hizmete kapılarını açmıştır. Öncelikle bu sistemden biraz söz edelim. Bu sistem öğrencilerin notlarını öğrenebilmesi, karne niteliği taşıyan bir not çizelgesidir. Her sınavlardan aldıkları notlar, yaptıkları ödevler, projeler, performanslar bu alana sunularak kolay bir şekilde öğrencilerin notlarını öğrenmesi esas alınmıştır. Aynı zamanda bu e-okul sistemi öğretmenlerin öğrencilerin bilgilerinin kayıt altına tutulmasında kolaylık sağlamıştır. Bu sisteme öğretmenler kolayca girerek öğrencilerin bilgilerine ulaşabilir ve notlarını bu alana girebilirler.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ailelerin bu sisteme giriş yapmaları da oldukça önemlidir. Çünkü ülkemizde çalışan ebeveyn sayısı da oldukça fazladır. Maddi yetersizlik ve devamında gelen anne baba çalışmalarının günü ve saati artmaktadır. Çocuğumuzun okulda ki eğitimi hakkında bizler bilgi sahibi olmamız gerekir. Bizler bu eğitim hakkında çocuğumuzun bilgilerine ulaşmamız gerekir. Bu bilgilere ulaşabilmek için ise bizler okula gitmekte zorluk çekebiliriz. Çünkü yoğun koşuşturmalı hayatımızda bizler çocuğumuzun okuluna gitmeye vakit ayıramayabiliriz. Ya da okulda yapılan toplantılara katılamayabiliriz. Dolayısıyla öğrencimizin eğitimini kontrol altına alabilmek için bizler bu konu hakkında bilgi almak isteriz.

Haberin Devamı

Çocuklarının okuldaki durumları hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizler gelişen teknolojiden yararlanabiliriz. Günümüzde yaygınlaşan teknolojik gelişmelerle bizler her türlü alanda merak ettiklerimizin yanıtını alabiliriz. Eğitim alanında da yayılan bu teknolojik gelişme beraberinde gelen internet kullanımı bizlere çok çeşitli alanlara yönelebilmekteyiz. İnternetin kullanıldığı alanlar oldukça genişlemiş ve de büyümüştür. Durum böyle olunca da Milli Eğitim bakanlığı tarafından eğitimde geliştirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan bu e-okul sayesinde veliler de rahatlıkla çocuğu hakkında bilgi sahibi olabilir.

En son olarak Milli Eğitim Bakanlığının öğrencilere ve de öğretmenlere geliştirdiği fatih projesi sayesinde eğitim alanında oldukça köklü bir değişim yapılmaya başlanmıştır. Bunun sebebi olarak da ilk önce teknolojik ilerleme ve dünya çapında ki modern eğitim verme gayreti olabilir. Çağdaş ve modern teknoloji sayesinde öğrenciler bilgilerinin yer aldığı bu e-okul sisteminde kolaylıkla hizmet alabilirler. Velilerin bu sistemi kolaylıkla kullanması sayesinde e-okul hizmete açılmış ve de oldukça büyük zamandır hizmet vermektedir. İnteraktif bir sisteme geçişin en büyük sağladığı yararlardan biri olan bu sistem ailelerinde eğitime desteği ile öğrencilerin derse olan katılımının artması ve teknoloji odaklı bir eğitim görüyor olmasıdır. İşte bu ve buna benzer sebeplerden dolayı eğitimin kalitesini arttıran interneti doğru yerde kullanmak önem taşır.

Haberin Devamı

Okul ve aile ilişkisi öğrencinin eğitim çocuk için oldukça önemlidir. Bu yüzden bizler bu sistemi kullanarak kolayca çocuğumuzun okuldaki not durumunu pratik bir şekilde öğrenebiliriz. Üstelik bu sayede bizler okula gitmeye gerek kalmadan basit bir şekilde not durumlarını ve devamsızlık notlarını öğrenebilmeleri için hazırlanan bu sistemden kolayca yararlanabilirsiniz. Velisi bulunduğumuz çocuğumuzun okuldaki durumu hakkında en detaylı bilgilere sahip olabiliriz. Toplantılara katılamayan çocukları hakkında bilgi alamayan velilerin sıklıkla kullanmış olduğu bu sistem e-okula girerek bilgilere kolayca ulaşabiliriz. Üstelik bu e-okul sistemini uygulaması olarak bizler telefonlarımıza indirebiliriz. Bu sayede her seferinde giriş yapmadan bu uygulamayı daha kolay ve daha pratik bir şekilde kullanabiliriz. Bu uygulama sayesinde bizler kolay bir şekilde öğrencimizin devamsızlık yaptığı günleri, not bilgilerine pratik bir şekilde ulaşabiliriz.