Eğitim E-Okul veli bilgilendirme sisteminden not bilgisi öğrenme nasıl yapılır?

E-Okul veli bilgilendirme sisteminden not bilgisi öğrenme nasıl yapılır?

21.12.2015 - 08:15 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme sisteminden öğrencinizin sınav notlarına ulaşabilirsiniz. Yönetim bilgi sistemi de öğretmenlerin öğrenciler için bilgileri girdiği sistemdir. Ayrıntıları haberimizde.

E-Okul veli bilgilendirme sisteminden not bilgisi öğrenme nasıl yapılır

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitimde modernizasyon çalışmaları kapsamında birbirinden kaliteli ve interaktif sanal eğitim projeleri geliştiriliyor. Özellikle de son yıllarda oldukça hızlı ve etkin bir şekilde teknolojik gelişmelerin yaşamın her alanında etkiler sağlıyor olması ve son derece önemli bir pozisyon kazanması ile birlikte internet üzerinde yer alan online hizmetlerin çok daha geniş kapsamlara ulaşmasına yol açıyor. İnternet üzerinde yer alan dijital hizmetleri ile Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’deki eğitimin çok daha çağdaş ve çok daha modern standartlara ulaşmasını sağlıyor. Özellikle son yıllarda velilerin, çocuklarının okuldaki güncel durumuna ilişkin olarak bilgiler alabilmesini internet hız ve kolaylığına indirgeyen Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul veli bilgilendirme sistemi bulunuyor. Vatandaşın modern yüzyılın hızla gelişen teknolojisiyle birlikte elde etmiş olduğu teknolojik imkanlar, internete erişimini bulunduğu her noktadan mümkün hale getiriyor, bu durumda günümüzde internet kullanım oranlarının her geçen gün büyük bir hız ile artış göstermesine yol açıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemi iki aşamalı olarak faaliyet gösteren sanal ve merkezi bir eğitim projesidir. Özellikle de son yıllarda velilerin internete erişim sağlayabildikleri her yerden Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi hizmet sayfasından çocuklarının okuldaki en güncel durumlarına ilişkin bilgiler alabiliyor olması son derece sık ve yoğun bir şekilde bu online hizmetin kullanılmasına yol açıyor. Dijital platform üzerinde velilere ve öğrencilere aktif olarak hizmet taşıyan bu veli bilgilendirme sistemi içerisinde görüntülenen tüm okul ve öğrenci verilerinin girişleri okul idarecileri ve öğretmenler tarafından E-Okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital eğitim portalı E-Okul sisteminin ikinci aşamasını oluşturan yönetim bilgi sistemi, vatandaşın internete bağlanabildiği her yerden erişim sağlayabildikleri veli bilgilendirme sayfası üzerinden çocuklarının okuldaki son durumuna ilişkin olarak alabildikleri güncel eğitim verilerinin bu sanal sisteme girişi için kullanılıyor.

Haberin Devamı

Öğretmen ve okul idarecileri genel olarak öğrencilerin okul not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, başarı belgesi bilgisi, haftalık ders programları, sınav tarihleri, sınav sonuçları ve öğretmen bilgileri gibi bilgilerin girişlerini gerçekleştiriyor. Her eğitim yılı içerisinde eğitim gününün sonunda öğretmen ve okul idarecileri Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendilerine görev sürelerinin başında vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgileri ile E-Okul yönetim bilgi sistemi sayfasına giriş yapabiliyor. Bu sayfa içerisinde en güncel eğitim verilerinin girişlerini kolay bir şekilde gerçekleştirerek, çocukların okuldaki son durumlarına ilişkin güncel eğitim verilerinin sanal eğitim sistemi E-Okul sistemi içerisinde bulunmasını sağlıyor. Böylelikle velilerin internete erişim sağlayabildikleri her yerden Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi web sayfası üzerinden çocuklarının okuldaki son durumlarına ilişkin olarak en güncel ve en ayrıntılı bilgileri alabilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi web sayfasında veliler, çocuklarına ait olan ‘öğrenci T.C. kimlik numarası’ ve ‘öğrenci okul numarası’ bilgilerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor. Veliler E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde artık çocuklarının not bilgisi, devamsızlık bilgisi, haftalık ders programı, derslerine giren öğretmen bilgisi, sınav tarihleri, sınav sonuçları, aldığı dersler, başarı belgesi bilgisi, karne bilgisi gibi bilgilerin en güncel ayrıntılarını görebilme şansına sahip olabiliyor. Ayrıca veliler Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul sistemi üzerinde gerçekleştirdiği yenileme çalışmasıyla birlikte kolay bir şekilde şube ortalaması bilgisini de alarak, çocuğunun okuduğu şubedeki genel başarı durumu ve bu başarı durumuna göre çocuğunun başarı pozisyonunu görebilmesini sağlıyor.