Eğitim E-Okul veli bilgilendirme ve EBA sistemi nedir?

E-Okul veli bilgilendirme ve EBA sistemi nedir?

22.10.2015 - 11:39 | Son Güncellenme:

E-Okul veli bilgilendirme ve EBA sistemi veliler için büyük kolaylıklar sağlayan sistemlerdir. Bu sistemlere giriş oldukça kolay. Nasıl giriş yapacağınızı haberimizi okuyarak görebilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme ve EBA sistemi nedir

Gelişen teknolojiye ayak uyduran birçok devlet kurumu gibi Milli Eğitim Bakanlığı da bu işte geri kalmadı. Milli Eğitim Bakanlığı dâhilinde bir portal geliştirerek ilgili vatandaşlara daha kolay bir hizmet vermeyi amaçladı. MEB’in geliştirdiği bu portalın genel adına E-okul ismini verdi. Ve E-okulu iki farklı platformda oluşturdu. MEB’in geliştirdiği ilk platform öğrenciler ve velilerinin yararlanması için oluşturuldu. E-okul veli bilgilendirme sistemi adı verilen ilk platformda veliler, velisi olduğu öğrencilerin bilgilerine bu sistemi kullanarak rahatlıkla ulaşabilmektedirler. MEB’in E-okul dâhilinde geliştirdiği ikinci platform ise, E-okul yönetim bilgi sistemidir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

E-okul yönetim bilgi sistemi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okulda çalışanların yararlanması için geliştirildi. E-okul veli bilgilendirme sistemini kullanarak eskiden olduğu gibi okula gidip velisi olduğunuz öğrencilerin durumunu takip etmenize gerek kalmadan öğrenci hakkındaki bilgilere internet üzerinden E-okul sistemine bağlanarak öğrenebilmektesiniz. Veliler, sadece internet bağlantısı olan bir yerden sisteme erişim sağlayarak velisi olduğu öğrencilerin not bilgilerine, öğrencilerin devamsızlık bilgilerine ve öğrenciler hakkındaki diğer bilgilere bu sistemle kolaylıkla öğrenebilmektedir. Eğitim-öğretim dönemi içinde birçok sınav yapılır ve öğretmenler bunları bu sisteme işlerler.

Haberin Devamı

Veliler ve öğrenciler de E-okul veli bilgilendirme sistemini takip ederek elde ettikleri sonuçları görebilirler. Bununla birlikte, yine öğrenci ve veliler, öğrencinin sınav tarihlerini yine sistemden görüntüleyebilir ve sınav tarihleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Öğrencilerin sahip olduğu proje ödevlerinin, yapılma zamanını, hangi öğretmen tarafından verildiğini ve öğrencinin nasıl bir sonuçla sonuçlandırdığını yine internet üzerinden E-okul veli bilgilendirme sistemini kullanarak öğrenebilirsiniz. Peki, E-okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapabilirim? E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş için öğrencinin birkaç kişisel bilgisi gerekmektedir. Veli ya da öğrencilerin E-okul veli bilgilendirme sistemine dâhil olması için gereken bilgiler öğrencinin TC kimlik numarası ve bunun yanında öğrenci okul numarası bilgileridir.

Öncelikle E-okul bilgi sisteminin ana sayfası olan e-okul.meb.gov.tr adresine girmelisiniz. Ardından Veli Bilgilendirme Sistemi için gerekli olan bilgileri yazacağınız kutucuklar göreceksiniz. Gerekli yerlere öğrencinin TC kimlik numarasını ve öğrenci okul numarasını doğru ve tam olarak girip, güvenlik kodunu da doldurduktan sonra giriş sekmesine tıklamanız gerekir. Ve sonrasında E-okul veli bilgilendirme sistemine dâhil olmuş olursunuz. Böylelikle velisi olduğunuz öğrencinin okul bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-okul veli bilgilendirme sisteminin yanında ikinci platform olan E-okul yönetim bilgi sistemi de bulunmaktadır. E-okul yönetim bilgi sistemi okullardaki öğretmenler ve çalışanların öğrencilerin bilgilerini güncelledikleri sistemdir.

Haberin Devamı

Öğretmenler ve çalışanlar E-okul yönetim bilgi sistemine giriş yaparak bazı bilgileri velilerin ve öğrencilerin daha iyi takip edebilmesi için güncellerler. Dönem içinde yapılan sınavlar, proje ödevleri gibi puanlamalar buraya işlenir. Not bilgileri, öğrenciye ait devamsızlık bilgileri ve öğrencinin sınavlarla ve okulla ilgili diğer bilgileri öğretmenler ve okul çalışanları tarafından E-okul yönetim bilgi sistemine işlenir. Peki, öğretmenler ve okul çalışanı kimseler E-okul yönetim bilgi sistemine nasıl giriş yapabilirler?

İlk olarak E-okul yönetim bilgi sistemi ana sayfası olan e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır. Ardından ana sayfada e-okul yönetim bilgi sistemine giriş adlı başlık altındaki bilgiler doldurulmalıdır. Burada okul tarafından verilen kullanıcı adı ve sonradan kendinizin belirlediği şifreyi doğru ve tam doldurmanız gerekmektedir. Ve güvenlik kodunu da tam olarak girdikten sonra giriş seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra artık veli ve öğrencilerin takip edebilmesi için öğrencilerin bilgilerini kolaylıkla güncelleyebilirsiniz.