Eğitim E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş şifremi unuttum, ne yapacağım?

E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş şifremi unuttum, ne yapacağım?

25.03.2016 - 09:56 | Son Güncellenme:

E-Okul yönetim bilgi ve veli bilgilendirme sistemi MEB'in uygulamaya koyduğu hizmetlerdendir. E-Okul yönetim bilgi ve veli bilgilendirme sisteminden öğrenci, veli ve öğretmenler yararlanabilir. E-Okul yönetim bilgi ve veli bilgilendirme sistemine girişin nasıl yapılacağı haberimizde.

E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş şifremi unuttum, ne yapacağım

Ülkemizde yaşanan maddi açıdan yetersizlik her ailedeki çalışması gereken bireylerin sayısının artmasına yol açmıştır. Eğer bir meslek sahibi değilse bile artık maddi açıdan aileye bir tek kişinin çalışması yetersiz oluyorsa ikinci kişi de ne iş olursa onu yapmaya başlamıştır. Ailelerde bu konumda çalışan kişi genel olarak kadınlardır. Annelerimiz çocuklarına ailesine daha iyi bir yaşam standarttı vermek istediği için her türlü işleri yapar ve çalışır. Bu nedenle ülkemizde çalışan kadınların sayısında bir artı görülür. Bu artışın bir diğer nedeni de çalışan kendi özgürlüklerini eline almak isteyen erkeğe bağımlı olarak yaşamını sürdürmek istemeyen kendi kariyerinde yükselmek isteyen kadınlardır. Çalışan kadın erkek oranı artık geçmiş yıllara göre daha aynı seviyeye gelmiş durumdadır. Bunun için çalışan kadınlar ve erkeklerin sayısı oldukça fazladır. Bir ailede artık hem erkek hem de kadın çalışmaktadır. Durum böyle olunca da vatandaşlar olarak bizler bazı ufak tefek sorunlarla karşılaştırırız. Örneğin artık çalışan anne babaların sayısı arttığı için okullarda yapılan veli toplantılarına ve ara karne günlerine yapılan katılım sayısında artış gözükmektedir.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Eskiden anneler çocuklarının eğitim durumları ile yakından ilgilenirlerdi ancak artık kadınlar da iş hayatında aktif rol oynadığı için bu alanda öğrencilerin okullardaki durumlarından haberdar olamazlar. Bu da oldukça kötü bir durumdur. Çünkü her aile çocuğunun derslerini merak eder. Onun okul içerisindeki hal ve hareketlerini merak edip sınavlardan kaçar puan aldıklarını ve okula gidip gitmedikleri günleri öğrenmek isterler. Bu da velilerin bilmesi gereken en önemli bilgilerdendir. Çünkü aile okul ve öğrenci arasındaki ilişki oldukça önemlidir. Bir aile ne kadar çocuğuyla ilgili olursa o çocuğun derslerine karşı olduğu sorumluluklar artar. Bu sorumluluk aynı zamanda öğrencinin başarısını da beraberinde getirir. Bu nedenle veliler anne babalar çocuklarının eğitimlerine bu şekilde destek verip onlarla ilgilenmeleri gerekir. Bunun için de okullarda yapılan toplantılara katılımda bulunamasalar bile en azından diğer yöntemleri ve sistemleri denemeleri gerekir.

Haberin Devamı


Gerçekleştirilen son teknoloji ile donatılan ülkemizde artık eğitim alanında da pek çok çalışmalara imza atılmıştır. Bunlardan ilki ise hem öğrencilerin hem öğretmenlerin hem de velilerin işine yaramıştır. Geliştirilen teknolojik çalışmalarla ülkemizde yapılan değişimler öğrenciler adına çok iyi ve çok faydalı olmuştur. Artık eğitim alnında da teknolojinin ilerlemesini sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı daha pek çok alanda hizmetlerini öğrencilere sunmuştur. Şimdi ise sizlere bahsedecek olduğumuz bu uygulama ile artık çocuğunuzun okul durumu hakkında en detaylı bilgilere bile en kısa yoldan ulaşabileceksiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemi olarak kullanılan bir sistem olan bu hizmet ağı öğrencilerin velilerine onların devamsızlık günleri, not bilgileri, sınav bilgileri, ödev bilgileri gibi çeşitli alanlarda bilgiler vermektedir. Bu nedenle E-Okul veli bilgilendirme sistemi kullanarak okula gitmeye gerek kalmadan daha hızlı bir şekilde çocuğunuzun eğitim durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve E-Okul yönetim bilgi sistemi okul idarecileri tarafından da aktif bir biçimde kullanılmaktadır. Öğrencilerin adına kayıtlı olan her bilgiye bu şekilde ulaşarak daha fazla dosya barındırmalarına gerek kalmadan daha kolay bir şekilde dire sisteme geçebilirler. Üstelik E-Okul veli bilgilendirme sistemi karne bilgilerini de içerdiği için öğrenciler merak ettikleri sınavların sonuçlarına bu şekilde ulaşabilirler. Yalnızca internete erişim sağlayarak öğrencinin kimlik bilgileri, okul numaraları ile sisteme giriş yapabilirler. Bu sayede vatandaşlar büyük kolaylık bulmuş olurlar. Her zaman E-Okul veli bilgilendirme sisteminden kolayca faydalanabileceklerdir.