Eğitim EBA kurs hizmeti ile eğitimde yeni dönem!

EBA kurs hizmeti ile eğitimde yeni dönem!

30.06.2016 - 10:46 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı çok yeni bir dijital hizmet olmasına karşın yoğun ilgi görüyor. Öğrencilerin, veliler tarafından MEB EBA kurs hizmetinin kullanımına izin vermesi sayesinde ders takviyesi alabilmesini sağlıyor. Üstelik online bir eğitim sistemi olması EBA kurs portalının öğrencinin her ihtiyacı olduğunda her yerden ve her zaman kullanabilme şansına sahip olmasını sağlıyor.

EBA kurs hizmeti ile eğitimde yeni dönem

Teknoloji çağında Milli Eğitim Bakanlığı’nın da dijital hizmetleri öğrencilere ve öğretmenlere önemli avantajlar sunuyor ve pratik kolaylıklar getiriyor. Özellikle de günümüz modern teknolojisinin hızlı gelişimin avantajlarını eğitim alanında da kullanarak son derece modern bir yapıda Türk eğitim sistemi geliştirme çabası içerisinde olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın en yeni dijital eğitim sistemi Eğitim Bilişim Ağı uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde tüm Türkiye’de öğrenci ve öğretmenlerin sanal ortam üzerinde çok geniş kapsamlı bir eğitim portalından yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de öğrenciler tarafından yoğunluklu olarak kullanılan bir sanal eğitim portalı olan EBA kurs portalı elektronik ortam üzerinde gayri resmi olarak var olan eğitim portallarının çok daha gelişmiş bir boyutta doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı yönetim ve denetiminde hizmet vermesini sağlıyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde öğrenci ve öğretmenleri bir eğitim portalı içerisinde bir araya getiren Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı özellikle de ders kaynağı konusunda çok önemli bir alternatif oluşturuyor. Öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan EBA kurs portalı e-ders uygulama içeriklerinden yararlanarak okul dersleri dışında alternatif anlatım tarzları ile oluşturulan çok zengin ders ve konu içerikleri sayesinde herhangi bir konu veya dersi anlamadan geçmiyor. Böylelikle öğrencilerin ezberci eğitim sistemi yapısından da uzaklaşarak, daha başarılı ve daha dolu bir eğitim temeli alabilmesi sağlanıyor ki bu durum Türk eğitim sisteminin gelişmiş ülke seviye ve standartlarına ulaştırılabilmesi yönünden çok önemli bir katkı sağlamaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı denetim ve yönetiminde olan EBA kurs portalı hizmet uygulaması üzerinde özellikle öğrenciler, eğitime gönül vermiş olan firmaların, MEB akademik kadrosunun ve öğretmenlerin hazırlamış olduğu ders içeriklerini kullanarak, okul derslerine takviye alabiliyor. Böylelikle okul derslerinde de çok daha yüksek bir başarı düzeyine erişebilme şansını yakalayabilen öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalının interaktif hizmet yapısından da yararlanarak kendi ders notlarını diğer öğrenciler ile de paylaşabiliyor. Bu şekilde öğrencilerin her ders ve konu ile ilgili olarak çok alternatifli anlatım tarzlarından yararlanarak, anlamadığı konuları tamamlayabilme ve pekiştirebilme şansına sahip olmasını sağlıyor.

Ayrıca elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı hizmetleri ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YGS ve 5 oturumlu Lisans Yerleştirme Sınavlarına hazırlık yapan öğrencilerin, seviyelerine uygun sınav destek uygulama ve e-kurs hizmetlerinden de yararlanarak, sınav hazırlıklarını çok daha başarılı ve uygun bir şekilde gerçekleştirebilmesi konusunda desteklenmesini sağlıyor. Bu özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalının, Türkiye’de Bakanlar Kurulu ile kapanan dershane gibi eğitim kurumlarından doğan boşluğun MEB güvenirliliğinde ve kalitesinde doldurulmasını sağlamaktadır. EBA giriş penceresi ise internet erişiminin söz konusun olduğu her noktadan kullanıcı adı ve şifre bilgisi ile kullanarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sanal eğitim portalı hizmetlerinden hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin yararlanabilmesine yardımcı oluyor.