Eğitim EBA kurs ile internetten ders tekrar videoları!

EBA kurs ile internetten ders tekrar videoları!

09.06.2016 - 09:35 | Son Güncellenme:

EBA kurs sistemi sayesinde ders konularını tekrar etmek oldukça basittir. EBA kurs hizmetinden yararlanabilmek için sisteme giriş şifresine sahip olmalısınız. EBA kurs sistemi üzerinden derslere ait konu anlatımlı videolara erişim sağlamak da mümkündür.

EBA kurs ile internetten ders tekrar videoları

Eğitim öğretim hayatımıza çok küçük yaşlarda başlarız ve bir meslek sahibi olana kadar da eğitim almaya devam ederiz. Eğitim öğretim hayatımızda ilk olarak karşılaştığımız eğitim kurumu ilk okuldur. İlk okuldan sonra devam okulları da bulunmaktadır. Ülkemizde zorunlu eğitim süresi olarak belirlenen süre 8 yıldır. 8 yılın sonrasında okumak zorunlu değildir. Ancak ülkemizde eğitim öğretim alanında yapılan yenilikler sayesinde artık bu 8 yıl sonrasını okumayan insan sayısı oldukça az kalmış durumdadır. Ülkemizdeki eğitim seviyesi oldukça yükselmiş durumdadır. Okuma yazma bilmeyen vatandaş sayısı yok denecek kadar azdır. Yazımızın devamında sizler için günümüzde yapılmış ve uygulamada olan yeniliklerden bahsetmiş bulunmaktayız.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!
EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu birçok eğitim ve öğretim uygulamalarından biri olan ve bu yazımızda sizler için bahsedecek olduğumuz Milli Eğitim Bakanlığı internet uygulaması EBA’dır. EBA yani açılımı ile Eğitim Bilişimleri Ağı internet üzerinde çevrim içi olarak kullanılan bir eğitim uygulamasıdır. EBA uygulaması öğretmen ve öğrenciler için paylaşımların bulunduğu bir uygulamadır ve yazımızın devamında bu uygulama ile ilgili detaylı bilgiler bulunmaktadır. Yazımızın devamından öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

EBA'nın açılımı Eğitim Bilişim Ağı'dır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan EBA(Eğitim Bilişim Ağı) çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. EBA öğretmenlere ve öğrencilere eğitimde büyük kolaylık sağlayan bir platformudur. EBA'ya öğretmenler özel hazırladıkları içerikleri istediği gibi yükleyebilirken yine başka öğretmenler tarafından paylaşılan not ve sunumlara rahatlıkla ulaşabilmektedir.


Bu sistemle birlikte öğretmenler arasında iletişim daha kolay bir hal almıştır. EBA öğretmenlere sağladığı kolaylıkların daha fazlasını öğrencilere sağlamaktadır. EBA'ya giriş yapan bir öğrenci oldukça zengin bir içeriğe ulaşabilmektedir. EBA'ya giriş yapan öğrenci başka öğrenciler tarafından paylaşılan notlara, sunumlara, görsellere rahatlıkla ulaşabilmekte ve bu materyallerden istediği gibi faydalanabilmektedir.

Haberin Devamı


EBA sistemine giriş yapabilmek için öncelikle EBA ana sayfasına gitmeniz gerekmektedir. Daha sonra sayfanın sağ üst köşesinde bulunan “Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan giriş sayfasında sizden bir takım bilgiler istenecektir. Bu bilgiler; kullanıcı adınız ve şifrenizdir. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi ilgili boşluklara doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olduktan sonra “Giriş” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle EBA sistemine giriş yapmış olacaksınız. Sistem menüsünden yapmak istediğiniz işlemi seçerek kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Sistem üzerinden giriş yapan öğrenciler de içerik paylaşımı yapabilirler. Dersle ilgili olmak kaydı ile paylaşım yapılan bu uygulamada birbirine yardım etmek temel alınmıştır. Bu sistem üzerinden öğrencilerin paylaşım yapması da uygulamaya oldukça ilgi çekmiştir. Açmış olduğunuz ilk sistem giriş ekranı üzerinde bulunan kullanıcı girişi bölümünün sol tarafında bulunan MEBSİS girişi ve AÖL sistemi girişi bölümlerinin üzerine tıklayarak o bölümlere de giriş yapabilmeniz mümkündür. Çok uygulamalı bir uygulama sayfasına sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı uygulamaları oldukça beğenilmektedir.