Eğitim Ecnebi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ecnebi Kime Denir?

Ecnebi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Ecnebi Kime Denir?

03.06.2021 - 13:14 | Son Güncellenme:

Özellikle edebi eserler ile birçok farklı yazılı kaynakta ecnebi kelimesi ile karşılaşılır. Bu sözcüğün tam olarak ne anlama geldiği ise internet üzerinden yaygın araştırılmaktadır. Peki, ecnebi ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Ecnebi kime denir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Ecnebi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Ecnebi Kime Denir

Halk arasında genelde ecnebi denince kötü bir anlam şeklinde düşünür. Ancak öyle değildir. Arapça kökenli bir kelime olarak öne çıkan ecnebi, Türkçede yerleşik olarak değerlendirilen kelimelerden biridir.

Haberin Devamı

Ecnebi TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Ecnebi kelimesi Türk Dil Kurumu üzerinden Türkçe karşılık olarak, ‘Yabancı’ biçiminde ifade edilmektedir. Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı dışında olan kişiler adına yabancı ifadesi adına ecnebi kullanılır. Daha çok eski dönemlerde kullanılan ve günümüzde çok fazla değerlendirilmeyen kelimelerden biridir.

Ecnebi Kime Denir?

Başka ülkelerden gelmiş olan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişileri ecnebi denmektedir. Bunlar Turistik amaçlı, iş amaçlı ya da göç etmiş şekilde gelen insanlar adına kullanılmaktadır. Yani diğer bir ifade ile başka bir ülkenin vatandaşı olan kişi şeklinde dile getirilebilir.