Eğitim Emir Eş Anlamlısı Nedir? Emir Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

Emir Eş Anlamlısı Nedir? Emir Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

18.06.2021 - 15:29 | Son Güncellenme:

Eş anlamlı sözcüğü merak edilen kelimeler arasında emir geliyor. Aynı zamanda bir isim olarak da kullanılan bu kelimenin birden fazla eş anlamlı sözcüğü bulunmaktadır. Peki, emir eş anlamlısı nedir? Emir kelimesinin eş anlamı olan sözcükler üzerine merak edilenler.

Emir Eş Anlamlısı Nedir Emir Kelimesinin Eş Enlamı Olan Sözcükler

Anlamı üzerinden Türkçede en çok kullanılan kelimelerden biri emir sözcüğüdür. Fakat değişik yerlerde kullanmak için bu kelimeye alternatif olarak eş anlamlı sözcükleri araştırılıyor. Kullanılacak bu doğru da birçok değişik sözcük olduğunu söylemek mümkün.

Haberin Devamı

Emir Eş Anlamlısı Nedir?

Herhangi bir durum karşısında bir kişiye verilecek buyruk ya da komut emir olarak bilinmektedir. Özellikle başta askeriyede olmak üzere birçok farklı kurumda ya da günlük yaşamda da çok fazla kullanılır. Aynı zamanda bu kelimenin değişik eş anlamlı sözcükleri bulunmaktadır.

- Buyruk

 - İstek

 - Ferman

 - Komut

 - Talimat

Yukarıda verilen bütün kelimeler eş anlamlı olarak emir sözcüğü yerine kullanılabilir. Özellikle tek başına ya da cümle içerisinde Türkçede oldukça fazla değerlendirildiğini söylemek mümkündür. Tabii buradaki bazı kelimeler eski zamanlarda kullanılırken bazıları günümüzde hala fazlaca kullanılıyor.