Eş Anlamlı Kelimeler Göç Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Göçün Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Göç Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Göçün Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

22.06.2022 - 15:23 | Son Güncellenme:

Göç kelimesinin eş anlamlısı, taşınma, hicret ve nakil olarak bilinmektedir. Göç, kelimesi birden çok anlam ifade etmektedir. İkamet adresini değiştirmek anlamına gelen taşınma, Peygamberimizin Mekke- Medine’ ye gidişini ifade eden hicret anlamları göç sözcüğünün eş anlamlılarıdır. Göç kelimesinin eş anlamlısı nedir? Göçün eş anlamlısı olan sözcükler nelerdir? İşte tüm detaylar.

Göç Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir Göçün Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Göç kelimesinin birden çok eş anlamlısı bulunmaktadır. Eş anlamlı sözcükler, yazılış ve okunuşları aynı olmayıp, anlamları aynı olan kelimelere denemektedir.

Haberin Devamı

Göç Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

Göç kelimesinin eş anlamlısı, hicret, nakil ve taşınma demektir. Nakil kelimesi de göç kelimesinin eş anlamlısı bir sözcüktür. Göç kelimesi, insanlar ve hayvanların bulunduğu yerden başka bir yere gitmesini ifade etmektedir. İnsanların göç etmesi sosyal ve ekonomik gereksinim olabileceği gibi hayvanların göçü mevsimsel bir eylemdir.

Göçün Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Göç kelimesinin eş anlamlısı olanlar, nakil, hicret ve taşınmadır. Her biri aynı anlam ifade etmesine rağmen farklı yazılmaktadır. Göç kelimesinin eş anlamlılarından nakil, bulunduğu yerden başka bir yere gidişi anlatmaktadır. Aynı şekilde hicret ve taşınma sözcükleri de göç eylemini ifade etmektedir.

Haberin Devamı

Göç Kelimesinin Eş Anlamlısı Olan Sözcükler cümle içinde şöyle kullanılabilmektedir.

İnsanlar hayatlarını sürdürebilmek için, su kenarlarına göç ettiler.

Göçmen kuşlar havanın soğumasıyla güneye göç ettiler.

Savaş halinde insanların zorunlu olarak vatanından gidişlerine göç denmektedir.