Eğitim Eskihisar Kalesi Kocaeli'nin Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Eskihisar Kalesi Kocaeli'nin Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

12.11.2021 - 16:30 | Son Güncellenme:

Ülkemizde bilinen tarihi yapılar arsında birçok kale bulunuyor. Eskihisar kalesi de, ülkemizde yer alan kaleler arasındadır. Eskihisar kalesinin hangi özelliklere sahip olduğu ve konum bakımından hangi ilçede yer aldığı merak ediliyor. Eskihisar kalesinin Kocaeli şehrinin neresinde yer aldığı da çok merak edilen bir konudur. Eskihisar Kalesi Kocaeli'nin Neresindedir? Tarihi Kalenin özellikleri ve hikayesi ile alakalı bilgi edinebileceğiniz önemli bilgileri derledik.

Eskihisar Kalesi Kocaelinin Neresindedir Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi

Eskihisar kalesi herkesin merak ettiği kaleler arasındadır. Sahip olduğu özelliklerle ön plana çıkan bir kaledir. Eskihisar kalesi, Kocaeli şehrinin Gebze ilçesinde yer alıyor. İstanbul şehrinden 50 km uzaklıkta bulunuyor.

Haberin Devamı

Eskihisar Kalesi Kocaeli'nin Neresindedir?

Tarih yapılara ilgisi olanlar birçok farklı tarihi yapıyı ziyaret edebiliyor. Tarihi yapılar arasında bulunan Eskihisar kalesi de, yoğun ilgi gösterilen yapılar arasındadır. Daha önce Eskihisar kalesini görmeyenler kaleye ulaşmak için birçok yöntem deneyebiliyor. Kaleye ulaşmak için Kocaeli şehrine ulaşmak gerekiyor. Eskihisar Kocaeli şehrinde bulunan eski yapılardan biridir. Kocaeli şehrine gidenler, Gebze ilçesine ulaşarak Eskihisar yapısına kolayca ulaşabiliyor.

Tarihi Kalenin Özellikleri ve Hikayesi

Eskihisar kalesinin yapılmasına neden olan durumlar oldukça merak ediliyor. Bizansların zamanında limanı korumak adına oluşturulan bir yapıdır. Limanı daha güvenilir bir duruma getirebilmek için Eskihisar kalesi yapılmıştır. Osmanlıların da kullanmış olduğu kaleler arasında yer alıyor. 1998 yılında tekrar restore edilerek ziyaretçilere kapılarını açmıştır. Kalenin bir kısmı konser etkinlikleri için kullanılıyor.