Eğitim Eşya Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Eşyanın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Eşya Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Eşyanın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

25.06.2022 - 01:42 | Son Güncellenme:

Birbiri yerine kullanılabilen sözcüklere eş anlamlı ya da anlamdaş denmektedir. Eşya kelimesi de eş anlama sahip olan sözcükler kategorisindedir. Eşya kelimesinin eş anlamlısı pırtı demektir. Pırtı kelimesi haricinde 5 farklı eş anlamlısı daha bulunmaktadır. Eşya kelimesinin eş anlamlısı cümle içinde yer değiştirildiğinde yine eşya anlamını vermektedir. İşte, tüm detaylar.

Eşya Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir Eşyanın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

Eşya, kullanılan ve işe yarayan her şeydir. Evde, işte, okulda hatta seyahat ederken bile işe yarayan, işlevsel özelliği olan, kullanılmakta bir amacı olan her şey eşyadır. Günlük hayatta en çok ihtiyaç duyulan ve kullanılan şeylerin bütünü de eşyadır.

Haberin Devamı

 Eşya Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

 Eşya kelimesinin eş anlamlılarının başında pırtı kelimesi gelmektedir. Genellikle pılı pırtı şeklinde ikileme olarak karşımıza çıkar. Bir diğer eş anlamlısı da engeldir. Ayrıca yük ve yüklük sözcükleri de yine eşya kelimesi ile eş anlamlıdır.

 Eşyanın Eş Anlamlısı Olan Sözcükler

 Eşyanın eş anlamlısı olan birden çok kelime literatürde yer almaktadır. Toplamda 5 eş anlamlısı bulunur. Bu sözcükleri şu şekilde sıralayabilir; pırtı, nesne, obje, yük ve yüklük.