Eğitim Felah Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hayyalel Felah Ne Anlama Gelir?

Felah Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Hayyalel Felah Ne Anlama Gelir?

03.06.2022 - 00:23 | Son Güncellenme:

Birçok anlama gelen kelimelerden biri de felah olarak karşımıza çıkmaktadır. Felah kelimesi temelde refah, barış ve huzur gibi anlamlarına gelmektedir. Bu nedenle felah olmak gibi bir kullanımı da söz konusu olmaktadır. Refah, barış ve huzur anlamlarının dışında sağlık ve sıhhat gibi anlamlara da gelmektedir. Çeşitli sıfatlarla da kullanılan bir kelimedir. İşte, merak edilen detaylar.

Felah Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Hayyalel Felah Ne Anlama Gelir

Felah kelimesi kurtuluş, kurtulma, uzaklaşma gibi anlamlara da gelmektedir. Kötü bir durumdan sağ çıkma gibi bir anlamı mevcuttur. Buna felah olmak da denebilmektedir. Kötü bir durumda kurtulup refah içinde yaşamak anlamına gelmektedir.

Haberin Devamı

 Felah Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

 Felah kelimesi Türkçe sözlüğünde yer alan bir kelime değildir. Arapça sözlüğünden dilimize geçmiştir. Türkçe karşılığı huzur, barış, refah ve kurtuluş olmaktadır. Olumsuz bir durumdan başarılı bir şekilde çıkmak anlamına gelmektedir. Bunun dışında yine olumsuz bir durum sonucunda huzuru bulmak gibi bir anlamı da mevcuttur. TDK sözlüğünde refah ve kurtuluş anlamlarına gelmektedir.

 Hayyalel Felah Ne Anlama Gelmektedir?

 Felah kelimesi tek başına olduğunda refah ve kurtuluş gibi anlamlara gelmektedir. Bunun yanında sıfatlar ile de kullanılabilen bir kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. Hayyalel felah da bunlardan biridir. Türkçe karşılığı ise kurtuluşa ermek olarak karşımıza çıkmaktadır. Kurtuluşa çağrı yapmak anlamına gelmektedir.