Eğitim FMV Işık’ın eğitimine uluslararası tescil

FMV Işık’ın eğitimine uluslararası tescil

12.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

FMV Işık Okulları, 3 ile 12 yaş arasındaki öğrenciler için tasarlanan Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı (IB PYP) yetkilendirme sürecini başarıyla tamamladı.

FMV Işık’ın eğitimine uluslararası tescil

 

Çok yönlü öğrenme yaklaşımlarının kullanıldığı, ulusal müfredatı da temel alan bir çerçeve programı olan Uluslararası Bakalorya İlk Yıllar Programı ile araştıran, sorgulayan, iletişim kuran, ilkeli, açık görüşlü, duyarlı, hem ulusal değerlere sahip hem de uluslararası bilinci gelişmiş bireylerin yetişmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

FMV Işık Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy ve Ispartakule yerleşkelerinin anaokulları ve ilkokulları olmak üzere 8 okul, IB PYP Dünya Okulu olarak yetkilendirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Feyziye Mektepleri Vakfı Eğitim Kurumları Direktörü ve Kurucu Temsilcisi Müge Yalım Alpan, “Önce İyi İnsan Yetiştirme ilkesiyle hareket eden okullarımız, daha iyi bir dünya için dönüşümlü düşünen, bilgili ve duyarlı, Atatürk’ün izinde gençler yetiştirmek üzere IB PYP dünyasında yer alarak, Işık Okulları vizyon ve misyonuyla benzer olan IB felsefesini de benimseyerek Işıklı öğrenme yolculuğunu sürdürecek” dedi.