Eğitim Gaddar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Gaddar Kime Denir?

Gaddar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Gaddar Kime Denir?

03.06.2021 - 11:44 | Son Güncellenme:

Bazı metinlerde ya da diyaloglarda geçen kelimelerin ne anlama geldiğini bilmeden kullanmak cümle yapısını olumsuz olarak etkileyebilir. Bu yüzden kelimelerin anlamları hakkında detaylı bir bilgi birikimine sahip olmak gerekiyor. Kelimelerin doğru kullanımı cümle bütünlüğü açısından büyük önem taşıyor. Bu yüzden özellikle anlam bakımından yanlış kullanımı söz konusu olan gaddar kelimesinin ne anlama geldiğini ve TDK sözlük anlamını sizin için derledik.

Gaddar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Gaddar Kime Denir

Gaddar kelimesi genellikle katı insanları ifade etmek için tercih ediliyor. Bu kelime acıması olmayan taş kalpli insanları temsil ediyor. Merhametsiz olan insanları tarif etmek için gaddar kelimesi sıklıkla kullanılıyor. 

Haberin Devamı

Gaddar TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Gaddar kelimesinin TDK sözlük anlamı acımasız demektir. Katı yürekli insanları ifade etmek için kullanılır. Bunun yanı sıra başkalarına haksızlık eden kötü düşünceli insanlar için de bu kelime sık sık kullanılıyor.

Gaddar Kime Denir?

Gaddar kelimesi katı insanları ifade eder. Yani acımasız ve merhametsiz olan kişiye gaddar denir. Arapça kökenli olan bu kelime, sert yapılı ve başkalarına zorbalık yapmaktan çekinmeyen kişileri ifade eder.