Geri Dön
EğitimGenel Kültür Soruları 2021: En Zor, Kolay, Zeka, Mantık, Şaşırtmalı Genel Kültür Soruları ve Cevapları

Genel Kültür Soruları 2021: En Zor, Kolay, Zeka, Mantık, Şaşırtmalı Genel Kültür Soruları ve Cevapları

Genel bilgi olarak da adlandırılabilen genel kültür kişinin toplumsal olaylar, tarihe yön veren gelişmeler gibi pek çok etkileşim hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunu gösteren, bütünsel bir kavramdır. Genel kültür edebiyat, tarih, coğrafya, tarih gibi kavramları içerisine yer alır. KPSS gibi yazılı sınavlarda da karşımıza çıkan genel kültür çoğunlukla toplumlarda öne çıkmış olan ve tarihsel bir akışa da yön vermiş olayların bilinmesi olarak adlandırılabilir. Zor, kolay, eğlenceli, mantık, şaşırtmalı, coğrafya, tarih genel kültür soruları ve cevapları için “Genel Kültür Soruları 2021” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Genel Kültür Soruları 2021: En Zor, Kolay, Zeka, Mantık, Şaşırtmalı Genel Kültür Soruları ve Cevapları

Genel kültür bir diğer deyişle bilgiye hakim olmak da denilebilir. Diğer bir deyişle toplumlarda öne çıkmış olan ve tarihsel bir akışa da yön vermiş olayların bilinmesi olarak adlandırılabilir. Genel kültür edebiyat, tarih, coğrafya, politika gibi birçok alanı içerisinde barındırır. Tanınmış kişiler, ülke içi meseleler, siyaset gibi çok kapsamlı alanlardan beslenir. Genel kültür konusunda çıkmış sorular ve yanıtları ile bilgi birikiminizi arttırmanız mümkün olmaktadır.

Genel Kültür Soruları ve Cevapları 2021

Genel kültürünüzü arttıracak sorular ve cevapları arasında tarihin ve ülke gidişatının bilinmesini amaçlayan bir soru örneği;

Soru 1: Ülkemizde 2017 yılında asgari ücret ne kadardı?
Cevap:1400.

Soru 2: Çanakkale Zaferi’nin dahil olduğu savaş hangisidir?
Cevap: 1.Dünya Savaşı.

Soru 3: Gregor Samsa karakterinin yer aldığı roman hangisidir?
Cevap: Dönüşüm – Franz Kafka.

Soru 4: Türkiye’nin sahip olduğu uluslararası telefon kodu nedir?
Cevap: +90.

Soru 5 : Eski ABD Başkanı John Kennedy’i düzenlediği suikast ile öldüren kişinin adı nedir?
Cevap: Lee Harvey Oswald

Soru 6: Hücre yapısında yer alan organelin adı nedir?
Cevap: Lizozom

Soru 7: Ülkemizde yakın zamanda kaldırılmış olan TEOG sisteminin açılım karşılığı nedir?
Cevap: Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş

Soru 8: Aspirinin ilk kez çıkış yılı nedir?
Cevap: 1899

Soru 9: Arapların kullanmış olduğu alfabe hangi yönde okunmaktadır?
Cevap: Arap alfabesi sağdan sola şeklinde okunur.

Soru 10: Tiyatroda kendi kendine konuşma olarak bilinen türün adı nedir?
Cevap: Monolog.

Soru 11: Dinler arasında “Davut Yıldızı” sembolünün mensup olduğu din hangisidir?
Cevap: Musevilik.

Soru 12: Geminin baş kısmının adı nedir?
Cevap: Pruva

Soru 13: Müslümanların dünyadaki nüfusu ne kadardır?
Cevap: Yaklaşık 1,5 milyar kadar, dünya nüfusunun dörtte biri kadar

Soru 14: İmsak ne demektir?
Cevap: Sahurun bitimi, orucun başlama vaktidir.

Soru 15: Günümüzde nüfusu en fazla olan İslam ülkesi hangisidir?
Cevap: Endonezya

Soru 16: Ravza-İ Mudahhara nedir?
Cevap: Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in mübarek kabirleri ile minberi arasındaki yerin adı

Soru 17: Hicri Takvim ile Miladi Takvim arasındaki fark nedir?
Cevap: Hicri Takvim; Peygamberimiz (S.A.V.)’in hicretiyle başlar, hesaplamalar aya göredir. Miladi Takvim; Hz. İsa (A.S.)’ın doğumuyla başlar, güneşe göre ayarlanmıştır.

Soru 18: İlk defa dünya haritasını kim çizmiştir?
Cevap: Piri Reis

Soru 19: Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’i övmek için yazılan şiire ne ad verilir?
Cevap: Natı Şerif

Soru 20: Kaside-İ Bürde’nin sahibi şair Kab Bin Züheyr (R.A.)’a Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in verdiği (hediye ettiği) hırka bugün nerede muhafaza edilmektedir?
Cevap: İstanbul-Topkapı Sarayı Hırka-i Saadet Dairesinde

Soru 21: Dünyaca ünlü iki müslüman boks şampiyonunun adı nedir?
Cevap: Muhammed Ali (Cassius Clay), Malik Abdülaziz (Mike Tyson)

Soru 22: İkinci Dünya Savaşında hangi ülkeye atom bombası atılmıştır ve atılan şehirler hangileridir?
Cevap: Japonya, Hiroşima ve Nagasaki

Soru 23: Futbol maçlarında oynanan topun FİFA kurallarına göre ağırlığı ne kadar olmalıdır?
Cevap: 452 Gram

Soru 24: Futbol sahasının büyüklüğü ne kadardır?
Cevap: 50 metre x 100 metre

Soru 25: Yetmişli yılların sonunda İslam’ı seçen ünlü pop sanatçısı kimdir?
Cevap: Yusuf İslam (Cat Stevens)

Soru 26: Avustralya adasının en tanınmış hayvanının ismi nedir?
Cevap: Kanguru

Soru 27: Fransa ile İngiltere’yi birbirine bağlayan tünelin adı nedir?
Cevap: Manch Tüneli

Soru 28: Bulunduğumuz çağda İslam dini en fazla hangi kıtalarda daha fazla yaygındır?
Cevap: Asya ve Afrika

Soru 29: Almanya’da bulunan minareli en büyük cami hangi şehirdedir?
Cevap: Mannheim’de (2500 Kişilik)

Soru 30: Papa II. Jan Paul hangi Hıristiyan mezhebinin lideridir?
Cevap: Katolik Mezhebi

Soru 31: Bakü hangi devletin başkentidir?
Cevap: Azerbaycan

Soru 32: Endonezya Devleti hangi kıtadadır?
Cevap: Asya

Soru 33: Genellikle yeni ismi ile anılan Hatay ilimizin eski ismi nedir?
Cevap: Antakya

Soru 34: Türkiye’nin en büyük gölü hangisidir?
Cevap: Van Gölü

Soru 35: Türkiye’nin yüzölçümü kaç kilometre karedir?
Cevap: 779.452 kilometre karedir.

Soru 36: Türkiye’nin en yüksek dağı hangisidir?
Cevap: Ağrı Dağı (5165 Metre)

Soru 37: Türkiye’de bulunan iki akarsuyun adını söyleyiniz?
Cevap: Dicle ve Fırat

Soru 38: Toros Dağları Türkiye’nin hangi bölgesindedir?
Cevap: Akdeniz

Soru 39: Hollanda’nın başkenti nedir?
Cevap: Amsterdam

Soru 40: Dünyanın en uzun nehrinin adı nedir?
Cevap: Nil Nehri (Afrika Kıtasında)

Soru 41: Semerkant hangi ülkenin sınırları içindedir?
Cevap: Özbekistan

Soru 42: İspanya’da geçmişte kurulmuş olan İslam Devletinin adı nedir?
Cevap: Endülüs Emevi Devleti

Genel Kültür Soruları 2021: En Zor, Kolay, Zeka, Mantık, Şaşırtmalı Genel Kültür Soruları ve Cevapları

 

 

Soru 43: Afrika’nın Kuzeyinde, Akdeniz’in kıyısında 1.750.000 kilometre kare genişlikte olan ve nüfusu yaklaşık 3.100.000 olan ülke hangisidir?
Cevap: Libya

Soru 44: 18. asırda yaşamış Fransız komutan ve devlet adamı, askeri bir eğitim gördükten sonra orduya katıldı. önemli askeri başarılardan dolayı kısa sürede Tuğgeneralliğe yükseldi. Daha sonra 15 sene diktatörlük yaptı. Kendisine has kişiliği ile tanınan, koyduğu kanunlarla 1789 Fransız Devrimini bütün Avrupa’ya yaymıştır. Bu diktatör Fransız devlet adamı kimdir?
Cevap: Napolyon Bonaparte

Soru 45: Hayvanlar kaç yapıya sahiptir?
Cevap: İki yapıya sahiptirler; his ve irade

Soru 46: İslami yılbaşı hangi ay ile başlar?
Cevap: Muharrem Ayı ile

Soru 47: Bir gayeyi gerçekleştirmek ve bir davayı hakim kılmak için, hiyerarşik bir yapı içinde bir araya gelerek faaliyet gösteren topluluğa ne denir?
Cevap: Teşkilat

Soru 48: Kaç yılda bir Şubat ayı 29 çeker?
Cevap: 4 yılda bir

Soru 49: Eskiden İslam Dünyasının ilim beşiği olan Kufe şehri hangi devlet sınırları içindedir?
Cevap: Irak

Soru 50: Cumhuriyet Döneminde bir süre ezan Türkçe okunmuştur. Hangi tarihler arası okunmuştur ve kimin dönemindedir?
Cevap: 1932-1950 yılları arsında İsmet İnönü döneminde

Soru 51: Diğer bir adı “Küçük Asya”dır. Kuzeyinde Marmara Denizi Ve Kara Deniz, doğusunda Gürcistan, Nahçivan ve İran, güneyinde Irak, Suriye ve Akdeniz, batısında ise Ege Denizi ile çevrilidir. Yüzölçümü 756.855 kilometre karedir. Fırat, Dicle, Kızılırmak, Yeşilırmak ve Sakarya önemli akarsularıdır. En yüksek yeri 5165 metre ile Ağrı Dağıdır. Zengin bir tarihi olup, jeopolitik açıdan da son derece büyük bir öneme sahip olan bu bölgenin adı nedir?
Cevap: Anadolu

Soru 52: Aya ilk defa kaç yılında ve kim ayak bastı?
Cevap: 1969 yılında Neil Armstrong

Soru 53: İki Nehir anlamına gelen, Fırat Ve Dicle Nehirleri arasındaki topraklara daha geniş anlamda Sattülarabin İki yakasında ve İran yaylasının Batı eteğinde bulunan ülkelere tarih boyunca verilen isimdir. Uygarlıkların merkezi olmuş ve ev sahipliği yapmış olan bu bölgenin adı nedir?
Cevap: Mezopotamya

Soru 54: Toplam talebin toplam arzdan fazla olması, buna bağlı olarak fiyatların yükselmesine dayanan ekonomik dengesizlik, paranın değerinin düşmesi ve alım gücünün azalması olayına ne ad verilir?
Cevap: Enflasyon

Soru 55: Kars'ın merkez ilçesinde, il merkezine 48 km uzaklıkta, Arpaçay boyunda bulunan ören yeridir. 2016'da ise Dünya Mirası olarak tescil edildi. Bu yerin adı nedir?
Cevap: Ani Harabeleri

Soru 56: Uzun ince raketi olup kaz tüyünden yapılan tüylü topla oynanan oyunun adı nedir?
Cevap: Badminton

Soru 57: Atletizmde mesafe olarak en uzun koşuya verilen isim nedir?
Cevap: Maraton

Soru 58: Olimpiyatlarda ilk birinciliğimiz hangi olimpiyattadır?
Cevap: 1936 Berlin Olimpiyat Oyunları'nda (Güreş- grekoromen 61 kg -Yaşar Erkan )

Soru 59: Voleybol nerde icat edildi?
Cevap: 1885 yılında Amerika'da icat edildi.

Soru 60: İki takım arasında, top ve sopalar yardımıyla at üzerinde oynanan oyunun adı nedir?
Cevap: Polo

Soru 61: İlk mili golümüzü kim atmıştı?
Cevap: Zeki Rıza Sporel

Soru 62: Avrupa şampiyonu ilk Türk boksör kimdir?
Cevap: Cemal Kamacı

Soru 63: Dünya kupasında en fazla şampiyonluk yaşayan futbolcu kimdir?
Cevap: Pele

Soru 64: Dünya kupasını ilk kez kim kazanmıştır?
Cevap: Uruguay

Genel Kültür Seviyenizi Ölçmek İçin Sorular

Genel kültür seviyesini ölçmek için sorulan soruların birçoğu bulmacalarda da sıklıkla karşılaşılan sorulardır. Genel kültür düzeyini arttırmak için bilgi sahibi olmak ve daima öğrenmeye meraklı halde bulunmak önemli birer etkendir. Genel kültürü ölçümlemenizi sağlayacak bazı sorular aşağıdaki gibidir;

Yolların kıvrıldığı yerlere ne ad verilir?

Dünya’nın 7 Harikasından biri olarak kabul edilen ve günümüze ulaşan “Halikarnas Mozolesi” hangi ülke sınırları içerisinde yer almaktadır?

Arjantin’in sahip olduğu bayrağın içerisinde hangi figür yer alır?

Çizme şekline sahip olan ülkenin başkenti neresidir?

Ünlü sanatçı James Dean 24 yaşında hangi nedenden dolayı yaşamını kaybetmiştir?

Açlık kitabının yazarı hangi sanatçıdır?

“Öldürmeyen acı güçlendirir” sözünü savunan ünlü düşünürün adı nedir?

Dünyanın sahip olduğu en büyük golün adı nedir?

 

bu haberleri kaçırma

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler