Eğitim Hayırsever işadamı Atabey, anaokulu yaptıracak

Hayırsever işadamı Atabey, anaokulu yaptıracak

23.09.2008 - 14:28 | Son Güncellenme:

Manisa'da hayırsever işadamı Kamber Atabey'in, annesi Nadiye Atabey adına yaptıracağı,e 300 bin YTL'ye malolacak 5 derslikli anaokulu için protokol imzalandı.

Hayırsever işadamı Atabey, anaokulu yaptıracak

Okul Öncesi eğitime destek kampanyası çerçevesinde düzenlenen protokol imza törenine, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, hayırsever işadamı Kamber Atabey ve Milli Eğitim İl Müdürü Aziz Ersoy katıldı. Mesir İlköğretim Okulu bahçesinde, tek kattan oluşan 5 derslikli ve 100 öğrenci kapasiteli anaokulunun inşaatına hemen başlanacak ve iki ay içinde tamamlanacak. Toplam 400 metrekare inşaat alanına sahip anaokulu 300 bin YTL’ye mal olacak.
Manisa’da göreve başladıktan sonra beşinci okul protokolünü imzalayan Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Okul Öncesi Eğitime Destek Kampanyası’nın başlatıldığı günden bu yana hayırseverlerden ciddi destek aldıklarını belirtti. Manisa’da acil dersliğe ihtiyaç duyulduğunu belirten Vali Güvenç, “Manisa dinamik bir nüfusa sahip ve devamlı göç alan bir şehir. Genç bir nüfusumuz var, ilk ve orta öğretimde 230 bin öğrencimiz bulunuyor. Her geçen gün de okul çağına gelen çocuk sayısı artıyor. İyi planlama yapmazsak, iyi çalışmazsak, yeni okul ve derslik ihtiyaçlarını karşılamazsak, eğitim seviyemiz geriye düşer. Biz yerel imkanlarla, İl Özel İdaresi imkanlarıyla, yeni derslikler yapıyoruz. Ama nüfus artışına karşı, Manisa’dan ekmek yiyen işadamlarının elini taşın altına sokmasını istiyoruz” dedi. Özellikle il merkezinde, okulların çoğunun çift eğitim yaptığını, sınıf mevcutlarının 35'in üzerine çıktığını kaydeden Vali Güvenç, bu sıkışıklığı ortadan kaldırarak sınıf mevcudunu 25’e indirmek için yeni anaokulları, yeni ilköğretim ve liseler yapılmasının zorunlu olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

ÖZÜRLÜLER OKULU DA YAPTIRACAK

Hayırsever işadamı, Atabey Özel Öğrenci Yurtları İnşaat Tic. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Kamber Atabey de, bedensel ve zihinsel engelli çocukların eğitim göreceği ilköğretim okulu yaptırma sözü verdi. Atabey, “İdealimizde bir anaokulu yaptırmak vardı. Bunu imzaladığımız protokolle gerçekleştiriyoruz. 2009 başında da arsa temin edildiği takdirde, bedensel ve zihinsel engelli çocukların eğitim göreceği bir ilköğretim okulu yaptırmak istiyoruz. Onun sözünü de burada veriyoruz. Eğitime yüzde yüz destek kampanyası içinde yer almaktan da büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.