Eğitim Hibrit Araba Nedir, Nasıl Çalışır? Hibrit Arabanın Özellikleri Nelerdir?

Hibrit Araba Nedir, Nasıl Çalışır? Hibrit Arabanın Özellikleri Nelerdir?

25.07.2022 - 01:53 | Son Güncellenme:

Hibrit araba benzin kullanımını azaltmak için üretilmiştir. İlk hibrit araba 1902 yılında Ferdinand Porsche tarafından üretilmiştir. Sonrasında son dönemlerde de üretimine hız verilmiş ve birçok kişi tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Hibrit araba nedir ve nasıl çalışır, özellikleri nelerdir sizin için derledik.

Hibrit Araba Nedir, Nasıl Çalışır Hibrit Arabanın Özellikleri Nelerdir

Hibrit araba dizel, benzin ya da elektrik ile çalışabilen arabalardır. Elektrik gücü sayesinde benzin tüketiminin azalması için üretilmiştir. 

Haberin Devamı

 Hibrit Araba Nedir, Nasıl Çalışır?

 Hibrit otomobiller birden daha fazla enerji kaynağı kullanarak çalışırlar. İlk olarak 1902 senesinde Porsche tarafından üretilmiştir ve son dönemlerde de sıkça tercih edilmeye başlanmıştır. Aracın hareket etmesi için elektrik, dizel motor ya da benzin ile çalışır. Bu sayede araçlar daha az benzin yakar ve yalnızca yakıt kullanan geleneksel motorlara göre yakıt verimliliği olur.

 Elektrik gücü de aracın motor performansının artmasını sağlar. Hibrit arabalarda aracın şarjı kendi sistemi ile olur. Aracı sürücünün ya da herhangi birinin şarj etmesine gerek yoktur. Geleneksel araçlar ile tam elektrikli araçlar arasında ortada yer alırlar. Bu arabalar hem içten yanmalı motor hem de elektrik motoru ile çalışır fakat bataryaları dışarıdan elektrik kaynağına bağlanır ve öyle şarj edilir. 

Haberin Devamı

 Hibrit Arabanın Özellikleri Nelerdir?

 Hibrit otomobillerin yakıt tüketimi düşük olduğundan avantajlı özelliklere sahiplerdir. Emisyon değerleri de diğer araç modellerine göre daha düşük olur. Genelde ilk hızlandıkları aşamada elektrik motorundan destek alarak çalışırlar. Destek motoruna sahip oldukları için daha geç yıpranır ve bu sayede daha uzun kullanılabilirler.

 Satış fiyatının yüksek olması her ne kadar dezavantaj gibi gözükse de uzun yıllar kullanılması en önemli özellikleri arasındadır. Benzine olan bağlılığı azaltmak ve benzin tüketimini azaltmak için üretilmiş olan hibrit araba ülkemizde de sıkça tercih edilmektedir.