Eğitim Hilm Ne Demek? Din Kültüründe Hilim Kelimesi Ne Anlama Gelir?

Hilm Ne Demek? Din Kültüründe Hilim Kelimesi Ne Anlama Gelir?

04.03.2021 - 01:40 | Son Güncellenme:

Hilm kelimesi dini anlamda merak edilen ve sık sık aranan bir kelimedir. Derin anlamları bulunan bu kelime Arapça kökenlidir. Aşağıdaki yazımızda “Hilm” kelimesinin anlamını bulabilirsiniz. Şimdi; Hilm ne demek? Din kültüründe hilm kelimesi ne anlama gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Hilm Ne Demek Din Kültüründe Hilim Kelimesi Ne Anlama Gelir

Arapçadan dilimize geçen Hilm kelimesinin birden çok anlamı bulunmaktadır. Bu anlamlar içinde yumuşak huylu, halim ve selim olmak anlamına gelen sıfatlar daha çok kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Hilm Ne Demek?

 Hilm kelimesi Türkçe sözcükler içerisinde en çok halim kelimesi ile ilişkilendirilebilir. Bu kelime, İslâm öncesi Arap edebiyatında da “akıl” anlamında kullanılmaktaydı. Bu sıfat çok ender kişiliğe sahip insanlara verilirdi. Bu kişiler sabırlı, huzur veren, yumuşak huylu kimselerdir. İslam ahlakı açısından derin anlamlar ifade eden Hilm kelimesi bu sıfata sahip olmayanları ise zulüm, serkeşlik, saldırganlık gibi kelimelerle anlamlandırır.

 Din Kültüründe Hilm Kelimesi Ne Anlama Gelir?

 İslami Din Kültüründe hilm sahibi birey öfke, ihtiras gibi bencil duygulara hâkim olmayandır. Bu akıl sahibi bireyin ağır başlılığı güçsüzlük gibi algılanmamalıdır. Büyük erdem ve akıl hilm kelimesi ile doğrudan ilgilidir.