Eğitim İbibik (Hüdhüd) Kuşu Nedir? Kısaca Hikayesi Ve Özellikleri

İbibik (Hüdhüd) Kuşu Nedir? Kısaca Hikayesi Ve Özellikleri

24.10.2021 - 03:31 | Son Güncellenme:

Şirin ve minik görüntüsü ile dikkat çeken kuşlardan biri ibibik kuşudur. İbibik kuşunun diğer bir ismi ise hüdhüd kuşudur. Halk arasında baltalı kuş olarak da bilinen bu kuşun, kafa yapısında dik tüyler bulunmaktadır. Sizler için ibibik kuşu nedir, hikayesi ve özellikleri hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

İbibik (Hüdhüd) Kuşu Nedir Kısaca Hikayesi Ve Özellikleri


İbibik kuşunun kafa yapısı incedir ve uzundur. Özellikle baş bölümünde farklı renkler bulunmaktadır. Son derece renkli olan bu kuş, aşırı şirin bir görüntüye sahiptir.

İbibik Kuşu Nedir?

İbibik kuşu, ibibikgiller ailesinde bulunan tek kuş türüdür. Son derece ilginç bir görüntüsü bulunmaktadır. İnce ve uzun bir gaga yapısı vardır. Baş kısmında ibik görüntüsü bulunmaktadır. Gaga şekli yaya benzemektedir. Yirmi sekiz santime kadar boyu bulunmaktadır. Genel olarak tüy renkleri turuncudur. Ancak tüylerinin arasında kahve tonları da bulunmaktadır. İbibik kuşu, kısa bir kanat yapısına sahiptir. Baş bölümü sorguçludur. Türü azalma eğilimi göstermektedir. Koruma altına alınan kuşlardan biridir.

İbibik Kuşu Hikayesi ve Özellikleri

İbibik kuşu çavuş kuşu olarak bilinmektedir. Kur-an içerisinde yer alan bir kuş türüdür. Süleyman peygambere kuş dili öğrettiği bilinmektedir ve ona haber getirdiği söylenmektedir. İbibik kuşu İslam hikayeleri içerisinde özel bir anlama sahiptir. İbibik kuşunun birçok farklı ismi bulunmaktadır. Farklı fiziksel özelliği ile dikkat çeken bu kuş, birçok kişinin ilgisini çekmektedir. İbibik kuşu özellikleri ise şu şekildedir;

Haberin Devamı

İbibik kuşu ortalama yirmi sekiz santime kadar uzamaktadır.

Baş bölgesinde ayrık yapıda bulunan tüyler yer almaktadır, bununla beraber ibibik kuşu bu tüyleri bütün bir hale de getirebilir.

Turuncu, kahve tonlarına sahip olan bu kuşun bazı türlerinde siyah ve beyaz renkler görülmektedir.

Son derece ince ve uzun bir gagası bulunmaktadır.

Kanatları kısadır, hızlı kanat çırpan kuşlar arasındadır.

Dünyanın birçok alanında yaşayabilen bir kuş türüdür.