Eğitim İkon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İkon Olmak Ne Demektir?

İkon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İkon Olmak Ne Demektir?

22.05.2021 - 03:20 | Son Güncellenme:

Her geçen gün konuşma diline farklı kelimeler eklenmektedir. Bu kelimeler bazen insanların kulağının aşina olmadığı kelimeler olabilmektedir. Bu kelimelerden biride ikon kelimesidir. İkon kelimesi, son zamanlarda özellikle sosyal medya ortamında fazla kullanılan kelimelerden biri olmaktadır. Peki, ikon kelimesi hangi anlama gelmektedir? TDK Sözlük anlamı nedir? İkon olmak ne anlama gelmektedir? İşte, ikon kelimesi ile ilgili tüm detaylar.

İkon Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir İkon Olmak Ne Demektir

İkon kelimesi, Türkçede eskiden beri var olan bir kelime olmasına rağmen pek çok kişi bu kelimenin ne anlama geldiğini bilmemektedir. Bu durum bu kelimenin günlük hayatta fazla kullanılmadığını göstermektedir.

İkon Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

İkon kelimesi, Türkçe bir kelime değildir. Dilimize Fransızcadan geçmiştir. Fransızca kökenli bir kelimedir. İkon kelimesi simge anlamına gelmektedir. İkon kelimesi aynı zamanda bazı dinlerde kutsal sayılan kişilerin resimlerinin çeşitli boyalarla tahta üzerine yapılması anlamına da gelmektedir.

Türk Dil Kurumuna göre ikon kelimesinin anlamı ise bilgisayarlarda kullanılacak bir programı simgeleyen resim olarak ifade edilmektedir.

İkon Olmak Ne Demektir?

İkon olmak, son zamanlarda popüler kültür tarafından kullanılan bir kavramdır. İkon olmak alanında başarılı olan insanlar için kullanılan bir kavramdır.