Eğitim İlk 1000 için YKS şartı yok

İlk 1000 için YKS şartı yok

30.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yurt dışında üniversite okumak isteyenler için 15 Mart’ta diplomaların denklik işlemlerine ilişkin yönetmelik değişikliği yapılmıştı.

İlk 1000 için YKS şartı yok

EĞİTİM SERVİSİ - Yükseköğretim Kurulu (YÖK), değişikliğin uygulanmasında ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için usul ve esasları belirledi. Öne çıkan düzenlemeler şöyle: 

Haberin Devamı

YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecek. 

İlk 1000’de yer alan üniversiteler için başarı şartı aranan bölümler dâhil olmak üzere bütün alanlarda, önceden olduğu gibi denklik müracaatı yapılacak ancak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girme zorunluluğu aranmayacak. 

İlk 1000’de olan üniversitelerin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlardan mezun olanlar için daha önce olduğu gibi transkriptlerine göre bireysel karar verilecek. 

İlk 1000’de yer almayan üniversitelerin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk bölümlerinde okuyacaklar için YKS’ye girme ve başarı şartını yerine getirme zorunluluğu olacak. Diğer bölümler için YKS’ye girme zorunluluğu olmayacak.