Eğitim İlk Realist Roman Hangi Dönemde Yazılmıştır?

İlk Realist Roman Hangi Dönemde Yazılmıştır?

04.05.2021 - 02:55 | Son Güncellenme:

Romanların birbirinden farklı birçok türü bulunmaktadır. En fazla bilinen roman türlerinden birisi de realist romanlar olarak bilinmektedir. Realist roman nedir? İlk realist roman hangi dönemde yazılmıştır? Realist romanlar ile ilgili merak edilen tüm detayları derledik. 

İlk Realist Roman Hangi Dönemde Yazılmıştır

Birçok yeni türle birlikte realist roman türü de Tanzimat dönemi sonrasında edebiyatımıza girmiş olan bir roman türü olarak bilinmektedir. İlk realist roman da Recaizade Mahmut Ekrem tarafından yazılmıştır. 

Haberin Devamı

İlk Realist Roman Hangi Dönemde Yazılmıştır?

 Realist roman, bir diğer anlamı ile gerçekçi roman manasına gelmektedir. Sanat için sanat anlayışını benimsemiş olan Recaizade Mahmut Ekrem tarafından yazılmış bir eserdir. Edebiyatımıza ilk realist roman ''Araba Sevdası'' isimli romanla birlikte girmiştir. Araba Sevdası isimli roman ise Serveti Fünun döneminde ortaya çıkmış olan bir eserdir. 

Realist Roman Özellikleri 

Sadece yaşanılan gerçekçi olayların anlatılması amaçlanmıştır. Gerçeklerin ön planda tutulduğu bir roman türüdür. Serveti Fünun döneminin en önemli eserleri arasında yer almakta olan Araba Sevdası romanı, dönemin en önemli eserleri arasında yer alır.