Eğitim İncir Aşısı Nasıl Yapılır? İncir Ağacı Aşılama Nasıl Olur?

İncir Aşısı Nasıl Yapılır? İncir Ağacı Aşılama Nasıl Olur?

17.05.2021 - 17:03 | Son Güncellenme:

Yaz yaklaşırken aşılama işleminin nasıl yapıldığı insanlar tarafından merak edilmektedir. Aşılama işlemi her türlü ağaca yapılabilmektedir. Ancak bu işlemin inceliklerinin öğrenilmesi oldukça önemlidir. İncir aşısı nasıl yapılır? İncir ağacı aşılama nasıl olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.

İncir Aşısı Nasıl Yapılır İncir Ağacı Aşılama Nasıl Olur

 İncir meyvesi ülkemizde en çok yetişen meyvelerden biridir. Özellikle Ege'de bol miktarda yetişen bu meyve, hem meyve olarak hem de reçeli yapılarak tüketilebilmektedir. Mineral ve vitamin bakımından da zengin olan incir meyvesi insan sağlığı açısından oldukça faydalıdır.

Haberin Devamı

 İncir Aşısı Nasıl Yapılır?

 İncir, Türkiye'de bolca yetişen meyveler arasında yer almaktadır. Kolay yetişmesi sebebi ile tarım ile uğraşanlar tarafından tercih edilmektedir. Sıcaklıkların ortalama 18-20 derece olduğu bölgelerde kolaylıkla yetişebilmektedir.

 Ilıman iklim bölgelerinde daha kolay bir şekilde yetişmektedir. Ortalama 700 farklı tür incir ağacı bulunur. Kuru ya da yaş şekilde tüketilebilmektedir. Bunun yanında reçeli de yapılmaktadır. Ülkemizde en çok Ege Bölgesinde yetiştirilir. Doğu Akdeniz ve Güneybatı Asya anavatanı olarak bilinmektedir.

 İncir Ağacı Aşılama Nasıl Olur?

 İncir ağacı aşılama yöntemi iki çeşittir. Bunlar

Çelik Aşılama

Fidan yöntemi şeklindedir.

Fidan ile incir ağacı yetiştirmek kolay bir yöntemdir. Gübreli toprak kullanılarak fidanlar toprağa ekilir ve can suyu verilir. Bu fidanların günde 3 defa sulanması gerekmektedir. Çelik aşı yönteminde dal kesilerek, kesildiği bölgede köklenen kadar bekletilmelidir. Çelik aşılama yöntemi işe incir kolay bir şekilde üretilmektedir. Bu sebeple çelik aşılama yöntemi sıklıkla kullanılmaktadır. 

Yazarlar