Eğitim İndie Ne Demek? İndie Müzik Nasıl Olur? En Sevilen İndie Müzik Grupları Kimlerdir?

İndie Ne Demek? İndie Müzik Nasıl Olur? En Sevilen İndie Müzik Grupları Kimlerdir?

17.03.2021 - 01:44 | Son Güncellenme:

Müzik literatürüne girmiş olan seçenekler arasında günümüzde indie öne çıkıyor. Pek çok kişi ise bu müzik türünün ne olduğunu öğrenmeye çalışmaktadır. Peki İndie ne demek? İndie müzik nasıl olur? En sevilen indie müzik grupları kimlerdir? İşte bu konuda merak edilenler.

İndie Ne Demek İndie Müzik Nasıl Olur En Sevilen İndie Müzik Grupları Kimlerdir

 Son zamanlarda Indie müzikleri çok yaygın hale gelmeye başladı. Tabii bunun belli bir kökeni ve anlamı bulunmaktadır. Bu anlamları üzerinden müzik dünyasında farklı bir alanı temsil ettiğini söylemek mümkündür.

Haberin Devamı

 İndie Ne Demek?

 Kelime anlamı üzerinden indie, independent sözcüğünden türemiştir. Yani Türkçe karşılığı olarak ‘bağımsız’ anlamına gelir. Müzik türü açısından ise özgün bir yapıya sahip müzik şeklinde de anlatmak mümkün. Kendi müziğini yapan ve diğer müzik türlerine benzemeyen farklı bir özgün yapısı olan müziktir.

 İndie Müzik Nasıl Olur?

 India müzik ticari büyük müzik şirketleri tarafından üretilmeyen bir türdür. Aslına bakılırsa daha çok küçük şirketler tarafından ele alınan ve üretilen müzik türüdür. Yani hem kayıt hem de yayın süreci müziği üretenler tarafından gerçekleştirilir.

 En Sevilen İndie Müzik Grupları Kimlerdir?

 Pearl Jam, Nirvana, The Smashing Pumpkins, Green Day gibi daha birçok farklı müzik grubundan bahsetmek mümkün.