Eğitim İndüksiyon Ocak Nedir, Nasıl Çalışır? İndüksiyonlu Ocakların Özellikleri Nelerdir?

İndüksiyon Ocak Nedir, Nasıl Çalışır? İndüksiyonlu Ocakların Özellikleri Nelerdir?

07.04.2021 - 12:16 | Son Güncellenme:

Mutfaklarda şık ve güzel bir dekorasyon genellikle öncelikli hedeftir. Bir mutfağı güzel gösterecek en önemli detay ise kullanılan ocakların yapısı ve özellikleridir. Son yıllarda indüksiyon ocak da çok fazla kullanılıyor. İndüksiyon ocak nedir, nasıl çalışır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

İndüksiyon Ocak Nedir, Nasıl Çalışır İndüksiyonlu Ocakların Özellikleri Nelerdir

İndüksiyon ocak, manyetik alan oluşturan mıknatıslar ile çalışan dokunmatik pişirici sistemidir. Bu ocaklarda tek göz olabildiği gibi farklı gözler de bulunmaktadır. 

Haberin Devamı

 İndüksiyon Ocak Nedir, Nasıl Çalışır?

 Günlük hayatta ve endüstride indüksiyonlu ocaklar çok fazla kullanılmaktadır. Mutfaklarda kullanılan bu ocak türünün en önemli özelliği estetik görünümleri ile birlikte mutfağa yeni bir doku kazandırmalarıdır. İndüksiyon ocaklar cam ve ya cam seramik yüzeylerden oluşur.

 Dokunmatik panelleri olan indüksiyon ocakların ısı kademeleri de kolaylıkla ayarlanabilmektedir. Üçüncü nesil mutfak pişirici sistemi olan indüksiyon ocak diğer ocaklara göre çok daha güvenli olması ile bilinir. İndüksiyon ocakların farklı boyutlarda ocak gözleri bulunur. Bu ocaklar kendini ısıtmadığı için mutfak kazaları da meydana gelmez. Yemekler de kısa sürede pişirilir. 

 İndüksiyonlu Ocakların Özellikleri Nelerdir?

Haberin Devamı

 İndüksiyonlu ocaklar elektromıknatısların yardımı ile çalışır. Elektromıknatıslar indüksiyonlu ocakta manyetik alan oluşturur. Mutfaklarda son yıllarda indüksiyonlu ocaklar çok fazla kullanılmaktadır. İndüksiyonlu ocaklar mutfakta estetik bir görünüm oluşturur. Mutfaklarda kullanılan indüksiyonlu ocaklar cam ya da cam seramik yüzeylere sahip olması ile bilinir.

 Elektrik ile çalışan bu ocaklarda dokunmatik ya da düğmeli ateşleme sistemi bulunur. Isı kademeleri de daha net ayarlanabilir. Tek ve ya çoklu pişirme gözü olan indüksiyonlu ocaklarda sadece yemekler ısınır. Ocak ısınmadığı için mutfak kazaları da meydana gelmez. Diğer ocaklara göre indüksiyonlu ocaklarda pişirme işlemi kısa bir sürede oluşur. İndüksiyonlu ocaklar üçüncü nesil mutfak pişiricilerdir. İndüksiyonlu ocaklarda pişirme işlemi kolaylıkla yapılır.