Eğitim Katman Nedir? Katman TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Katman Nedir? Katman TDK Sözlük Anlamı Nedir?

14.02.2022 - 01:52 | Son Güncellenme:

Katman kelimesi günlük hayatımızda sık sık karşılaştığımız bir kelime türüdür. Bu kelimenin ne anlama geldiği ise birçok kişi tarafından merak ediliyor. Katman kelimesi iş hayatından da yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Katman nedir? Katman TDK sözlük Anlamı Nedir sizin için detayları ile derledik.

Katman Nedir Katman TDK Sözlük Anlamı Nedir

Katman kelimesi kullanım alanı oldukça geniş bir kelimedir. Bu kelimeye hemen hemen her alanda rastlamak mümkündür. Katman kelimesinin genel anlamı birbiri üstünde yer alan, kat oluşturan yassıca maddelerin her bir tanesi veya da her bir kat demektir. Bunun yanı sıra katman kelimesi bir yerbilim terimidir.

Haberin Devamı

 Katman Nedir?

 Katman birbiri üzerinde bulunan ve kat oluşturan yassıca maddelerin her bir tanesi ya da her bir kattır. Ayrıca katman yerbilim terimi olarak da kullanılmaktadır. Katmanın yerbilimindeki anlamı ise altında ve üstünde bulunan kayaçlardan fiziksel olarak ya da gözle açıkça ayrılabilen ve kalınlığı bir santimetreden daha az olmayan tortul kayaç bilimidir.

 Katman TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Katman kelimesinin TDK sözlüğüne göre anlamı birbiri üstünde duran ve kat oluşturan yassıca maddelerin her biri ya da her bir kat demektir.