Eğitim Kediler Neden Ağlar Gibi Ses Çıkartır?

Kediler Neden Ağlar Gibi Ses Çıkartır?

10.08.2021 - 23:05 | Son Güncellenme:

Evcil hayvanlara bakanlar, kedi ve köpek gibi hayvanların bazı zamanlar ağlar gibi ses çıkardıklarına tanıklık ederler. Kediler, köpeklere nazaran çok daha narin ve zayıf oldukları için köpeklere göre daha fazla ağlarlar. Genelde bu tür sesleri çıkarmalarının nedeni acıkmalarıdır. Mama verilmesine rağmen ağlamaya devam eden kedilerin ciddi bir sağlık sorunu olabilir. Ne yapılırsa yapılsın kediler ağlamaya devam ediyorsa mutlaka bir veterinere götürülmelidir. Kediler neden ağlar gibi ses çıkarır tüm detayları ile derledik.

Kediler Neden Ağlar Gibi Ses Çıkartır

Yavru kediler, yetişkin kedilere göre daha fazla ses çıkarır. Bunun temel nedeni yavru kedilerin anne şefkatine ihtiyaç duyması ve diğer kedilere oranla çok daha güçsüz olmasıdır. 

Haberin Devamı

 Kediler Neden Ağlar Gibi Ses Çıkarır? 

 1- Aç oldukları için: 

 Kedilerin ağlar gibi ses çıkarmalarının temel nedeni acıkmalarıdır. Yine aynı şekilde uzun bir süredir su içmeyen kediler de ağlar gibi ses çıkarabilir. Bu nedenle kedilerin mama ve su kapları sık sık kontrol edilmelidir. 

 2- Stres: 

 Stres, kedilerin depresyona girmesine neden olabilir. Örneğin sahiplerini uzun bir süre göremeyen kediler sık sık depresyona girer. 

 3- Başka bir kedi: 

 Başka bir kedinin varlığından rahatsız olan kediler de ağlar gibi ses çıkarabilir. 

 Ağlayan Kediler İçin Neler Yapılabilir? 

 Her kedinin karakteri ve mizacı farklıdır. Bazı kediler çok nadir miyavlarken bazıları çok fazla ses çıkarır. Ağlar gibi ses çıkaran kedilerin ise mutlaka bir sağlık sorunu ya da karşılanmasını istediği bir isteği vardır. 

Haberin Devamı

 Ağlar gibi ses çıkaran kediler öncelikle doyurulmalıdır. Ancak kediniz bunu adet haline getirebilir ve her mama istediğinde ağlamaya başlayabilir. Bu ise kedinin normalden çok daha fazla yemesine obez olup iç organlarının yağlanmasına neden olabilir. 

 Ağlayan kedilerin tüylerinin arası kontrol edilmeli ve bir yerde yara olup olmadığı kontrol edilmelidir. Yarası olan kediler mutlaka veterinere götürülmeli ve tedavi altına alınmalıdır.