Eğitim Kovid-19 olan da sınava girecek

Kovid-19 olan da sınava girecek

05.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

LGS, yarın 973 yurt içi ve 4 yurt dışı sınav merkezinde, 17 bin 793 okulda ve 82 bin 355 salonda gerçekleştirilecek. Sınav başvuruları otomatik olarak yapıldı. Öğrenciler, bu yıl da sınava kendi okullarında girecekler. Okulundaki bina, sıra numarası gibi bilgileri e-Okul sisteminden öğrenebilecekler.

Kovid-19 olan da sınava girecek

Öğrenciler, geçerli kimlik belgeleri ile sınava katılabilecek. Nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartında, 15 yaşından itibaren fotoğraf bulundurulması şartı aranmayacak. Ayrıca nüfus müdürlükleri tarafından verilen geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep  belgesi ile de öğrenciler sınava alınabilecek.

Haberin Devamı

Öğrencilerin, sınava gelirken yanında en az iki adet koyu siyah kurşun kalem, kalemtıraş ve iz yapmayan silgi bulundurması gerekiyor. İsteyenler, yanında etiketi çıkarılmış şeffaf pet şişede bir su da bulundurabilecek. Ancak cep telefonu, akıllı saat gibi dijital araç gereçlerle sınava girilemeyecek.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında veliler okul bahçesine alınmayacak. Bugün tüm sınav binaları temizlenecek. Sınava girerken öğrenciler arasında sosyal mesafenin korunması sağlanacak ve kapı önlerinde yığılma olması engellenecek. Sınav giriş belgeleri, öğrencilerin sırasının üzerinde olacak. İki oturum arasındaki 45 dakikalık bölümde, öğrencilerin okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralına uymaları için gerekli tedbirler alınacak. Tüm öğrenciler aynı anda dışarı çıkarılmayacak.

Haberin Devamı

Kısıtlamadan muaflar

Okul bahçesi ve koridorlarında maske takmak mecburi ancak isteyenler, sınav esnasında maskesini çıkarabilecek. Sınav binalarında yedek maske ve el antiseptiği bulunacak. Sınava girecek öğrenciler ile sınav görevlilerinin Kovid-19 risk durumları takip edilecek. Riskli olduğu tespit edilen görevlilerin, görevleri iptal edilecek. PCR testi pozitif ve temaslı öğrenciler ise ayrı salonlarda, gerekirse ayrı binalarda sınava alınacak.

Nüfus müdürlükleri bugün 10.00-16.00, yarın 07.00-10.00 saatleri arasında açık olacak. Yarın sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak ancak sınava girecek öğrenciler ile beraberindekiler 07.00-15.00 saatleri arasında kısıtlamadan muaf olacak. Kırtasiyeler de yarın 07.00-15.00 saatleri arasında açık.