Eğitim Kumru Kuşu Nedir, Nerede Yaşar? Özellikleri Nelerdir?

Kumru Kuşu Nedir, Nerede Yaşar? Özellikleri Nelerdir?

24.10.2021 - 02:57 | Son Güncellenme:

Kumru kuşları, güvercin ailesinden gelen bir kuş türüdür. Ancak sıklıkla Streptopelia ailesinden geldiği söylenmektedir. Kumru kuşları, güvercinlere göre daha minik bir yapıya sahiptir. Kumru kuşları, kiremit renginde tüyleri ile genel olarak herkesin sürekli gördüğü kuşlar arasındadır. Sizler için kumru kuşu nedir, nerede yaşar ve özellikleri hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.

Kumru Kuşu Nedir, Nerede Yaşar Özellikleri Nelerdir


Kumru kuşu, genel olarak yusufçuk kuşu olarak da bilinmektedir. Bu kuşların en büyük özelliklerinden biri tek eşli olmasıdır. Tamamen eşlerine bağlı olarak yaşayan bu kuşların üzerinden deyimler oluşturulmuştur. Halk arasında bilinen kumrular gibi sözü, kumru kuşundan gelmektedir.

Kumru Kuşu Nedir?

Kumru kuşları, ince ve minik yapısı ile güvercinlerden tamamen farklı görünen bir kuş türüdür. İnce bir gaga yapısına sahiptir. Uzun ve yuvarlağa yakın bir kuyruk yapısı vardır. Genel olarak boyun ve sırt bölümleri daha çok mavi ve gri tonları arasındadır.

Boynunda halka bir yapıya sahiptir. Konuşkan ve sıklıkla öten kuşlar arasındadır. İnsanlarla kolaylıkla yaşamaktadır, insancıl kuşlar arasındadır. Köylerde, bahçelerde ve benzeri alanlarda sıkça görülebilir. Genel olarak yuva yapmayı seven kuşlardandır.

Kumru Kuşu Nerede Yaşar?

Kumru kuşları, genel olarak ormanlık alanları tercih etmektedir. Ancak kentleşmenin yüksek olduğu bölgelerde ağaçlık alanlarda, parklarda veya sitelerde sıklıkla görülebilir. Türkiye’nin her yerinde kumru kuşunu görmek mümkündür. Bununla beraber güvercinlerin yaşadığı yerlerde de sıklıkla, kumrular yaşamaktadır. Ayrıca insancıl olan bu kuşlar balkonlara ve pencere önlerine yuva yapmaktadır. Ayrıca Türk kumrusu olarak geçen türleri de sıklıkla İstanbul ve Trakya bölgesinde görülmektedir. Kumru kuşları gezici bir kuş türüdür. Bundan dolayı birçok bölgeye zaman içerisinde yayılmıştır.

Kumru Kuşu Özellikleri Nelerdir?

Kumru kuşları insanların yanında yaşamaya bayılır. Genel olarak bir yıl kadar ömre sahiptir. Dişi olan bir kumru kuşu yılda iki defa yavru yapabilmektedir. Yavrular genel olarak, yumurtadan çıktıktan sonra ortalama iki hafta ile on sekiz gün içerisinde uçmaktadır. Anneler genelde güvercin sütü ile bebeklerini beslemektedir. Son derece sağlam bir yapısı vardır, herhangi bir şekilde dış etkenlerden etkilenmez.