Eğitim KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı?

06.11.2015 - 00:20 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi başvuruları 4 Kasım’da bitmişti. Ancak sonuçlar henüz açıklanmadı. Ne zaman açıklanacağı merak konusu. Bu konu ve daha birçok konu hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

KYK burs başvuru sonuçları açıklandı mı

Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu yani KYK yüksek öğrenim gören ve yüksek lisans yapan birçok öğrenciye yurt, burs ve kredi imkanı sağlamaktadır. Sizde yüksek öğrenime yeni başladıysanız veya üniversite 2, 3, 4 öğrencisiyseniz bu imkanlardan sizde yararlanabilirsiniz. Kredi Yurtlar Kurumunun sağladığı bu imkanlardan faydalanmak için belirli şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Yazının devamında burs, kredi ve yurt sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını kısaca anlatacağız. Bu bilgileri takip ederek KYK burs kredi ve yurt sorgulama işlemlerinizi yapabilir ve bu imkanlardan faydalanmaya hak kazanıp kazanmadığınızı sorgulama işleminizi yaparak öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

KYK Yurt, Burs ve Kredi Sorgulama

Üniversiteye yeni başlayan herkesin aklında yer alan tek konu nerede kalacağıdır. Yurtta kalmayı sizde daha uygun görüyorsanız Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına başvuru yapabilirsiniz. Kredi Yurtlar Kurumu her yıl kendi web sayfası üzerinde başvuru için gerekli olan şartları duyurmaktadır. Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına internet üzerinden online olarak açtığı başvuru sayfasından başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra başvuru sonucunuzu öğrenmek için Kredi Yurtlar Kurumunun yine kendi web sayfasında açacağı sonuç sorgulama sayfasından yurt, burs ve kredi başvuru sonucunuzu öğrenebilirsiniz. Bu sayfada sizden sadece T.C kimlik numaranız istenecektir. Açılan sayfa üzerinde eğer ki asil olarak gözüküyorsanız yurda kayıt hakkı kazanmışsınız demektir.

Haberin Devamı

Ancak yedek olarak gözüküyorsanız yedek sıranızın gelmesini beklemeniz gerekecektir. Yedek sırasında bulunanlar asil kayıtlıların kayıtlarını gerçekleştirmediklerinde tek tek onların yerine yedek adaylar alınmaya başlayacaktır.

Üniversite yıllarında Kredi Yurtlar Kurumu’ndan kredi aldıysanız kredinizin geri ödeme borcunu internet üzerinden sorgulayabilirsiniz. İnternet üzerinden yapılan bu sorgulama işlemini yapabilmek için 2 yol izleyebilirsiniz. Bu yollardan bir tanesi Kredi Yurtlar Kurumu resmi web sayfası iken diğeri birçok işlemi yapmış olduğumuz e-devlet uygulamasıdır. Kredi Yurtlar Kurumu sisteminden bu işlemi yapmak için Kredi Yurtlar Kurumu geri ödeme borcu sorgulama sayfasına giriş yapınız. Burada sizden TC kimlik numaranız istenecektir. TC kimlik numaranızı girdikten sonra sorgulama butonuna tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfa üzerinden kredi geri ödeme borcunuzu öğrenebilirsiniz.

E-Devlet üzerinden burs sorgulama işlemini yapmak için ise ilk olarak E- Devlet şifresi alınız. E-Devlet şifreniz yoksa herhangi bir PTT şubesine giderek E-Devlet şifresi almak istediğinizi oradaki görevliye bildiriniz. Görevli size kapalı zarfta şifrenizi verecektir. Almış olduğunuz E-Devlet şifresinin ücreti 2 TL dir. Şifrenizi aldıktan sonra geri ödeme borcu sorgulama işlemi için öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/kyk-odenen-ogrenim-kredi-sorgu vermiş olduğumuz bağlantı adresine tıklayınız. Daha sonra açılan sayfadan kimliğimi şimdi doğrula butonuna tıklayınız. Bu butona tıkladığınız zaman sizden TC kimlik numaranız ve e Devlet şifrenizi istenecektir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girerek kimlik doğrulama işleminizi gerçekleştiriniz. Ardından son olarak ise sisteme giriş yap adlı butona tıklayınız. Bu şekilde açılan sayfa üzerinden Kredi Yurtlar Kurumu kredi geri ödeme borcu sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Yazarlar