Eğitim KYK burs başvuruları açıklandı mı?

KYK burs başvuruları açıklandı mı?

11.10.2015 - 22:47 | Son Güncellenme:

KYK burs sorgulama ve KYK yurt sorgulama işleminizi yaparak merak ettiğiniz birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınızı haberimizin devamından okuyabilirsiniz.

KYK burs başvuruları açıklandı mı

Devlet, her sene ünivesiteyi kazanan öğrenciler için kredi yurtlar kurumu tarafından açılan başvurular sayesinde birçok öğrenciye barınma sağlamaktadır. Bu sene yurt başvuruları okullar açılmadan önce başladı. Öğrenciler Kredi ve Yurtlar kurumunun internet sitesinden yurt başvurularını gerçekleştirdi. Bazı öğrenciler yurtlara yerleşebilmişken bazı öğrenciler ise yurtlara yerleşemedi. Yurtlara yerleşemeyen öğrenciler yedek olarak beklemektedir. Yurda kaydını yaptırmayan öğrenci olunca sırasıyla yedekteki öğrenciler yurtlara alınmaktadır. Kredi ve yurtlar kurumu yurt başvurusunu kaçıran öğrenciler için veya yurtlara yerleşemeyen öğrenciler için tekrar başvuru yapmaları için şans vermiştir. Son olarak 4. başvuruyu gerçekleştiren Kredi ve yurtlar kurumu sonuçlarını açıkladı. Kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesine giriş yaparak başvuru sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Siteye giriş yaptıktan sonra sizi 3 bölüm karşılayacaktır. Yurt yerleştirme 4. yedek sonucu, özel yetenek yüksek lisans yatay dikey geçiş yurt başvuru sonuçları ve Kredi ve Yurtlar Kurumunun ana sayfası. 4. Yedek sonucu öğrenmek için en baştaki yani yurt yerleştirme 4. yedek sonucu öğrenmek için tıklayınız bölümünü seçmelisiniz. Buraya tıkladığınızda karşınıza yeni bir sayfa gelecektir. Bu sayfada sizden bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgiler şöyledir; T.C. kimlik numarası, cilt numarası, aile sıra numarası ve sıra numarasıdır. Bu bilgilere nüfus cüzdanınızdan ulaşabilirsiniz. Bu bilgileri eksik ve doğru bir biçimde girdikten sonra güvenlik kodunu girip sorgula butonuna basınız. Tüm bu işlemlerden sonra KYK yurt sorgulama işleminizi tamamlamış olacaksınız.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

KYK YURT SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Devlet her sene olduğu gibi bu sene de üniversiteyi kazanan öğrenciler için yurt desteğinin yanında maddi olanaklar da sunmaktadır. Bu maddi olanaklar burs ve kredidir. Burs ya da kredi almak isteyen öğrenciler burs ve kredi başvurusunda bulunmalılar. Başvuruları sonucunda ya burs ya da kredi alabilirler. Her öğrenciye burs çıkmamaktadır. Burs çıkmayan öğrencilere büyük ihtimalle kredi desteği çıkmaktadır. Burs ve kredi alan öğrenciler aynı ücreti alacaklardır. Ancak burs alan öğrenciler okulları bittiğinde geri ödeme yapmazken kredi alan öğrenciler okul bittiği zaman aldıkları krediyi faizli bir biçimde ödemek zorundadırlar. KYK burs başvurularının Ekim ayında başlayacağı duyuruldu. Ancak henüz başvurular başlamadı.

Haberin Devamı

Burs başvuru sonucunu sorgulamak da oldukça kolay bir işlemdir. Birçok kamu kurum ve kuruluşunu bünyesinde barındıran E-Devlet sistemi üzerinden KYK burs sorgulama işlemi yapılır. KYK burs sorgulama işlemi yapmak için E-Devlet sitesine giriş yapmalısınız. Giriş için 4 seçeneğiniz bulunmaktadır. Ancak bu seçeneklerden en kolay ve birçok işlemde geçerli olan E-Devlet şifresiyle giriş işlemini size anlatacağız. E-Devlet şifresi almak için bir PTT şubesine nüfuz cüzdanınızla birlikte gitmeniz ve başvuru yapmanız gerekir. Başvurunuz sonucunda sizden 2 TL istenecektir. Bu ödemeyi yapınız ve E-Devlet şifrenizi bir zarf içerisinde alınız. Şifrenizi aldıktan sonra T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yapabilir, işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Yazarlar