Eğitim Lavabo Açıcılar Asit Mi Yoksa Baz Mı?

Lavabo Açıcılar Asit Mi Yoksa Baz Mı?

29.04.2021 - 02:46 | Son Güncellenme:

Tıkalı giderleri açmak için kullanılan lavabo açlar kimyasal içerikli ürünlerdir. Bu ürünler içlerinde yer yüksek kimyasal oranları içermekte ve lavaboların farklı cisimler veya gıdalar nedeniyle tıkanmasına çözücü olarak kullanılmaktadır. Lavabo açıcı ürünlerin baz mi yoksa asit mi içerdiği sıklıkla sorular sorulardan biridir. Ayırım yapmak için kimyasal değerlerine bakılması yeterli olacaktır. Peki Lavabo açıcılar asit mi yoksa baz mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Lavabo Açıcılar Asit Mi Yoksa Baz Mı


Lavabo açıcıların asit mi baz mı olduğunu anlamak için alkali içeriğine bakılması gerekir. İçerisine yer alan sodyum ve potasyum hidroksit önemli kimyasal bileşenlerden biridir. Bu bileşenlerin pH değeri ortalama 12 olarak bilinmektedir. Kuvvetli bir değere sahip olması lavaboların açılması sürecindeki etkisi bakımından öncelik taşır.

Lavabo Açıcılar Asit mi Yoksa Baz mı?

Lavaboları açmak için kullanılan ürünlerin tamamı baz özelliği taşır. Lavabo açıcıların baz içermesi pH değeri ve içerisinde yer alan kimyasal elementin yoğunluğu gibi değerler göz önüne alınarak anlaşılabilir. İçeriği bazik olan ürünlerin pH değeri her zaman için 7’nin üzerinde olması gerekir.

Yazarlar