Eğitim LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

01.07.2016 - 17:40 | Son Güncellenme:

Binlerce üniversite öğrencisinin merakla beklediği LYS sınavı ne zaman açıklanacak? Üniversiteye girişte ikinci aşama olan LYS sınavı hakkında merak edilenleri sizin için derledik. İşte LYS sınavı hakkında merak edile detaylar...

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerinin ardından öğrencileri bekleyen bir diğer aşama ise artık bir başka açıdan kendilerini eğitmektir. Yapılan çeşitli alanlarda ki bu sınavlara katılım sağlayarak vatandaşların kullanacak oldukları bir sınav yöntemi vardır. Her yıl milyonlarca öğrencinin katılım sağladığı ve de herkesin akın akın girdiği bu sınavlar üniversite sınavlarıdır. Üniversite okuyabilmek lisans eğitimlerini alabilmek için bir elemeden geçmeleri gereken adayların bu sınavlara başvuru yapmalarının ardından düzenli olarak takip etmeleri gereken bir bilgiler çemberi vardır. Durmadan ilerleyen teknik gelişmeler sonucunda da artık sınavlara katılım sağlayacak olan kişilerin internet üzerinden başvurularını yapmaları daha da kolaydır. Artık herkesin kolay bir şekilde sınavlara girmeleri ve de sonuç almaları daha da kolaydır. Lisans eğitimi alabilmek için gerçekleştirilen düzenlemeler ise şu şekildedir: Öncelikle adaylar sınava girmeden önce belirlenen tarihler de sınav başvurusu yaparlar. İlk sınav Yükseköğretime Geçiş Sınavıdır. Kısaca YGS adı verilen bu sınava on sekiz yaşına gelmiş herkes başvuru yapabilir.

Haberin Devamı

LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Lise mezunları, çalışan bireyler ya da diğer başka ortamlarda hizmet alan vatandaşlar bu işlemlerini kolaylıkla yapabilirler. Bu sınava girerek elde edecekleri sonuçlar ile beraber lisans eğitimi almaya başarabilirler. Yapılan bu sınav başvurularının da belirli bir tarihi vardır. YGS sınavını ardından da bazı öğrenciler baraj puanını geçemediği için elenir. Bu elemeden sonra ki ikinci aşama ise Lisans Yerleştirme Sınavıdır. LYS sınavlarına girerek dört yıllık eğitim alabilme hakkında sahip olabilirler. Hemen sonrasında da tercih ve yerleştirme alanına geçebilirler. LYS sınavı haziran ayı içerisinde yapılmıştır. Artık zorlu maraton sona ermiş adayların sınava girme işlemi bu hafta sonu tamamen bitmiştir. Milyonlarca adayın katılım sağladığı bu LYS sınavının sonuçlarını ise beklemek daha da stresli ve de heyecanlıdır. Sınava girip çıkan öğrencilerden sonra ÖSYM resmi sayfası üzerinden vatandaşlar gerekli olan tüm işlemleri yapmışlardır. Sınavda soruların yüzde onluk kısmının doğru yanıtlarıyla beraber de sistem üzerinden görebilirler. LYS sonuçları yine aynı şekilde internet üzerinden açıklanacaktır. İnternet sisteminden vatandaşlara daha kısa sürede ulaşan bu LYS sonuçlarının kısa bir zamanda açıklanması beklenir. Çünkü daha sınav maratonu bitmemiştir. LYS sonuçları ile ilgili verilen bilgilendirmelerin ardından hemen tercih dönemi başlayacağı için vatandaşlar da LYS sonuçlarını dört gözle beklemektedirler. LYS sonuçları bu nedenle çok fazla zaman geçmeden 18 Temmuz tarihinde internet üzerinden açıklanacaktır. LYS sonuçları açıklandıktan sonra adayların kendilerine yapmaları gereken bazı pratiklikler vardır. Aday şifresi ve T.C. kimlik numaranız ile bu LYS sonuç açıklama sistemine kolayca giriş yapabilirsiniz. LYS sonuçlarına bu şekilde kısa bir zaman dilimi içerisinde kolayca ulaşabilirsiniz. Her nerede olursanız olan sadece birkaç zaman içerisinde sizler bu LYS sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. LYS sonuçlarının en detaylı bilgileri işte bu şekilde kolayca öğrenebilirsiniz.