Eğitim Marki Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Marki Kime Denir?

Marki Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Marki Kime Denir?

13.06.2021 - 03:14 | Son Güncellenme:

Her ne kadar Türkçede kullanılabilen bir kelime olsa bile, marki kelimesi pek değerlendirilmez. Zira bir belli bir zamanı ifade eder ve bu unvan Türkiye'de yoktur. Peki, Marki ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Marki kime denir? İşte bu konu üzerine merak edilen bilgiler.

Marki Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Marki Kime Denir

Marki kelimesi Fransızca kökenli bir sözcüktür. Bu kelime Türkçede kullanılması ile beraber aynı zamanda uluslararası çapta ortak bir kelimedir. Özellikle birçok farklı eserde sık karşılaşılan bir kelime olarak ön plana çıkar.

Marki TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Kelime bazında ele alındığı vakit Türk Dil Kurumu üzerinden marki kelimesine karşılık olarak, ‘Unvan’ sözcüğü ön plana çıkmaktadır. Özellikle Fransa'da belli kişiler için kullanılan bir unvan olarak değerlendirilir.

Marki Kime Denir?

Fransa Devleti başta olmak üzere bazı batılı devletlerinde kont ve dük arasındaki unvana marki denir. Aynı zamanda bu kelime bir soyluluk kavramı olarak ifade edilmektedir. Eski dönemlerde Avrupa'daki soylu kişiler için ifade edilen bir unvan olduğunu dile getirmek mümkün. Günümüzde pek fazla kullanılmayan bir kelimedir.

Yazarlar